Actualitat blanc-i-blava

L'Espanyol es col·loca tercer després de guanyar al camp del Getafe amb un gol de Jonathan (0-1)

Victòria poc lluïda, però victòria, al cap i a la fi. Un gol de Jonathan Soriano li ha donat a l'Espanyol tres punts que el col·loquen en la tercera posició de la Lliga i, alhora, trenquen la ratxa de tres partits consecutius perdent. El Getafe ha tingut les seves opcions a la segona part, ja que Kiko Casilla s'ha mostrat un pèl nerviós en dues rematades dels davanters locals. Però en línies generals ha estat un partit avorrit del qual se n'ha d'extreure el més positiu. Un gol, tres punts i un somni: classificar-se per a la propera edició de la Lliga de Campions. Sembla que la sort també acompanya.

Ernesto Valverde ha optat per un doble pivot amb Moisés i Iván de la Peña per jugar sobre la gespa mullada de Getafe, amb Rufete com a gran novetat a l'extrem dret i Soriano a la punta de l'atac. El davanter blanc-i-blau ha inaugurat el marcador aviat, al minut 15, després de culminar en gol una bona assistència de Rufete en un contracop iniciat per De la Peña. Una jugada de manual que ha suposat un cop fort per als locals, que a punt han estat d'encaixar el 0-2 al minut 22, quan Valdo ha xutat al travesser. Manu del Moral ho ha provat per al Getafe, però les seves rematades han sortit lleugerament desviades.

La represa ha estat soporífera. Ni Getafe ni Espanyol han generat jugades de perill durant els primers vint-i-cinc minuts, durant els quals els espectadors que s'han aplegat al Coliseum Alfonso Pérez només han obert els ulls per veure els números dels jugadors que eren substituïts. Ara bé, entre els minuts 70 i 75, l'Espanyol ha estat a punt de perdre el partit per dues errades de Kiko Casilla, que ha refusat malament les rematades de Gavilán i Del Moral. Afortunadament, la pilota s'ha estavellat les dues vegades al travesser.

Els minuts s'han consumit sense que hi hagués més variacions, ni al joc, ni al marcador. Ha estat un triomf lleig, sota la pluja i amb un fred intens, però val tres punts que permeten als pericos seguir somiant en la Lliga de Campions. Gràcies als empats de l'Atlètic de Madrid i el Vila-real, l'Espanyol ja és tercer.