Actualitat blanc-i-blava

L'Espanyol empata contra el Racing en el temps de descompte (2-2) amb penal de Tamudo, que fa el gol 100

L'Espanyol va salvar un punt en l'últim sospir contra el Racing, gràcies a un penal transformat per Tamudo en el descompte, que va suposar el gol número 100 a Primera del davanter de Santa Coloma. Els blanc-i-blaus ja havien aconseguit empatar l'avantatge inicial del Racing en el temps afegit del primer temps. En la segona part, Chica, en pròpia porta, va tornar a donar avantatge als càntabres a tres minuts del final. Tot i això, en el 46 Pinillos va cometre el penal sobre Tamudo que va permetre empatar a l'Espanyol.

Els de Valverde van començar amb el control del partit, tot i que cap dels dos equips aconseguia arribar a la porteria rival amb condicions, especialment els blanc-i-blaus. Abans d'arribar a la mitja hora, els cantàbrics van inaugurar el marcador gràcies a un error descomunal de Jarque. El defensa català va fer una assistència al gegant Zigic just davant l'àrea, i aquest va enviar la pilota  a Munitis, que no va perdonar i va batre la porteria de Kameni, que feia dues jornades que no rebia cap gol.

A partir del gol del Racing, l'Espanyol va perdre el nord i va deixar de controlar el partit amb un mal joc, sense idees i perdent moltes pilotes. A partir del mig del camp, els catalans no sabien trobar la manera de crear jugades en condicions per fer un atac amb garanties. El gol havia descentrat i deixat tocats per complet els jugadors blanc-i-blaus, que van tardar a saber com sortir-se'n, d'aquesta situació. Els blanc-i-blaus, però, van trobar el camí de l'esperança gràcies a un oportuníssim gol de Tamudo fregant el descans. El davanter de Santa Coloma va rebre una assistència de Velasco dins l'àrea i després de la mitja volta va superar el porter Toño. Tamudo no marcava des del 23 d'abril contra el Betis, la temporada passada, quan l'Espanyol va guanyar 2-0 a Montjuïc. I des de la tercera jornada contra el Celta, que l'Espanyol no feia un gol.

Només començar la segona part, Pandiani, que va entrar al descans en substitució de Corominas, va disposar d'una claríssima ocasió de gol per capgirar el marcador, però el seu xut va topar amb el cos del porter Toño. L'uruguaià va tornar a disposar d'una bona oportunitat, a la mitja hora, però el seu xut va anar a parar a les mans del porter del Racing. El segon temps, sense mig del camp, va ser un anar i venir. Pel Racing, Zigic va enviar una pilota alta, quan va tenir als peus l'oportunitat de fer el segon. La segona diana del Racing, però, no va arribar de les botes d'un jugador de l'equip cantàbric. Chica, en l'intent de refusar una centrada de Munitis, va acabar enviant la pilota al fons de la porteria de Kameni, en el minut 42.

La mala sort tornava a caure sobre Montjuïc ja que, per moments, semblava que la derrota era la sentència final. En el descompte, però, Tamudo va ser objecte d'un penal comès per Pinillos, que va veure la vermella directa. El mateix Tamudo va voler llançar la pena màxima, no va perdonar, i va donar l'empat al seu equip el dia que complia el gol número 100 a Primera Divisió.

Amb aquest empat, l'Espanyol salva un punt en l'últim sospir, que li permet allunyar-se una mica més de la zona perillosa, tot i que perd l'oportunitat de superar el Racing a la taula, que té els mateixos punts, sis.