L'Espanyol derrota l'Albacete en el debut de Monteagudo i torna a situar-se en zona Champions

L'Espanyol s'ha refet de la derrota a La Rosaleda amb una patida victòria contra l'Albacete per 2-1. En el debut de Martín Monteagudo a la banqueta manxega, els blanc-i-blaus s'han avançat amb un gol ràpid de Maxi Rodríguez, que ha aprofitat una errada de Valbuena. Tamudo semblava encarrilar el triomf amb el 2-0 en el minut 22, però en la represa, l'exespanyolista Pacheco ha reduït distàncies. L'Espanyol ha hagut de patir fins al final per sumar tres punts que el tornen a col·locar de forma provisional en zona Champions.

El debut de Martín Monteagudo a la banqueta de l'Albacete no ha estat gaire afortunat. Quan només feia quatre minuts que havia començat el partit, l'Espanyol s'ha avançat en el marcador en la seva primera ocasió de perill. Maxi Rodríguez, amb un cop de cap, ha aprofitat una errada de Valbuena en la sortida per fer l'1-0. En la següent jugada, els manxecs han estat a punt d'empatar, però Soldevilla ha desviat a córner el xut de Francisco. El primer ensurt dels manxecs sobre la porteria de Kameni només ha estat un miratge, ja que els blanc-i-blaus han estat molt superiors durant tota la primera part. En el minut 22, l'Espanyol ha encarrilat la victòria amb el 2-0. Valbuena ha refusat en curt un cop de cap de Jarque a la sortida d'un córner i Tamudo, a boca de canó, no ha desaprofitat l'ocasió per fer el segon. L'Albacete no ha demostrat cap poder de reacció i els blanc-i-blaus han tingut més ocasions per ampliar el seu avantatge abans del descans. Fredson ha estat a punt de fer el 3-0 amb un xut llunyà que s'ha estavellat al pal. Ja en temps de descompte, els manxecs han reclamat un possible penal de David Garcia sobre Redondo que Iturralde González no ha considerat com a pena màxima. En la represa, el panorama ha canviat radicalment. L'Espanyol ha començat molt adormit la segona meitat i l'Albacete ho ha aprofitat per obtenir el control del partit. En el minut 48, l'exespanyolista Pacheco ha pogut reduir distàncies amb un xut que Kameni ha desviat després de corregir una mala sortida. Només nou minuts després, l'Albacete ha aconseguit el 2-1. El mateix Pacheco ha culminat una jugada personal amb un xut des de la frontal que ha sorprès Kameni. Lotina, que havia demanat als seus homes màxima concentració abans del partit, ha vist com el seu equip ha començat a patir contra un Albacete que ha intuït la possibilitat de treure alguna cosa positiva de la seva visita a Montjuïc. En el 66, David Sánchez, cedit pel Barça a l'equip castellà, ha posat l'ai al cor de l'afició local amb una volea que s'ha perdut fregant el pal. Amb l'Albacete buscant l'empat a la desesperada, l'Espanyol ha trobat més espais per muntar ràpides contres, però no ha trobat el gol de la sentència. A 11 minuts per al final, Iturralde s'ha empassat un clar penal de Peña sobre Tamudo, que havia rebut una clara empenta del defensa, i dos minuts després, Coro ha fallat una ocasió claríssima per fer el 3-1. Tamudo també ha pogut fer el tercer amb dos cops de cap pràcticament consecutius. El primer l'ha aturat sense problemes Valbuena i el segon ha sortit fregant el travesser. L'Espanyol ha hagut de patir fins al final i en temps de descompte, l'Albacete ha tingut l'última ocasió per empatar en un llançament de córner que a punt ha estat de sorprendre Kameni, el que hauria estat un "gol olímpic", ja que cap jugador havia tocat la pilota. Només amb el xiulet final, els blanc-i-blaus han pogut respirar tranquils i amb aquesta victòria se situen de forma provisional en zona de Lliga de Campions amb 41 punts, a l'espera del que facin demà els seus rivals directes en la classificació. L'Albacete no ha fet bona la dita d'entrenador nou, victòria segura, i continuarà una jornada més en zona de descens.