Primera Divisió

L'Espanyol continuarà com a cuer en perdre contra l'Albacete (2-1)

Els blanc-i-blaus han desaprofitat una bona ocasió per sortir del pou de la classificació contra un rival directe, en perdre al Carlos Belmonte d'Albacete per 2-1, en un partit marcat pel desastrós arbitratge de Teixeira Vitienes. Tamudo ha avançat el seu equip en el minut 15, però Aranda ha empatat de penal en temps de descompte. En la represa, novament Aranda ha fet el 2-1 definitiu en una jugada polèmica després d'emportar-se la pilota amb la mà. L'Espanyol ha acabat el partit amb nou per les expulsions de Soldevilla i Torricelli.

Luis Fernández ha sorprès amb la inclusió de Raúl Tamudo en l'onze titular i l'aposta del tècnic blanc-i-blau li ha sortit bé. Tot i que l'Albacete ha donat el primer ensurt amb un xut al pal d'Aranda, en el minut 15 l'Espanyol s'ha avançat amb un gol del capità després d'una centrada de Maxi des de la banda dreta. Amb el 0-1, l'Espanyol ha jugat amb més tranquil·litat i de nou Tamudo, omnipresent en l'atac espanyolista, ha desaprofitat dues bones ocasions per fer el segon, la més clara després d'una jugada de murri del capità, que li ha pres la cartera a Pablo i Roa ha evitat el gol desviant la pilota a córner. En el tram final de la primera meitat, els manxecs han reaccionat i l'àrbitre Teixeira Vitienes ha anul·lat un gol de Pablo per una dubtosa falta sobre Jordi Cruyff en el salt. I quan semblava que s'arribaria al descans amb el mínim avantatge favorable a l'Espanyol, la mala sort s'ha tornat a aliar amb el conjunt blanc-i-blau. Toni ha errat en la seva sortida i ha deixat la pilota morta a Aranda, que quan es disposava a marcar a porta buida ha estat abatut per Soldevilla, que ha vist la targeta vermella directa. El propi Aranda ha transformat la pena màxima i ha establert l'empat just abans del descans. Amb tota la segona per endavant i en inferioritat numèrica, Luis Fernández ha fet dos canvis per reestructurar el seu equip. Marc Bertran i Morales han entrat per Toni Velamazán i Héctor. Gairebé com una repetició de la primera part, l'Albacete ha tingut una clara ocasió per avançar-se en el marcador amb un llançament de falta de Parri que Toni ha enviat a córner després que la pilota toqués al travesser. L'Espanyol ha acusat el desgast físic i l'Albacete ho ha aprofitat per fer-se amb el domini total del partit. Unai, amb un cop de cap, ha estat a punt de fer el 2-1 però la seva rematada s'ha perdut fregant el pal. Els blanc-i-blaus han tractat de sorprendre en algun ràpid contraatac i Jordi Cruyff ha pogut desfer l'empat amb un xut massa creuat. I en el minut 67, els locals han fet el segon en una jugada polèmica. Aranda, tot un malson per a la defensa espanyolista, s'ha emportat clarament la pilota amb la mà i després de driblar la sortida de Toni, ha enviat la pilota al fons de la xarxa davant les protestes dels homes de Luis Fernández al col·legiat Teixeira Vitienes, que no ha tingut una bona actuació. I si el partit ja estava complicat, encara s'ha posat més difícil amb l'expulsió de Torricelli, que ha vist la segona groga per una dura entrada sobre Aranda, i ha deixat l'Espanyol amb nou. De forma sorprenent, l'Albacete ha renunciat completament a l'atac en els últims minuts i l'Espanyol ha estat capaç de tancar els locals a la seva àrea tot i jugar amb dos menys, encara que el 2-1 final ha estat inamovible. Aquesta derrota contra un rival directe en la lluita per evitar el descens deixa els blanc-i-blaus a la cua de la classificació amb només 8 vuit punts.