Primera Divisió

L'Espanyol comença la Lliga amb una victòria agònica davant el Valladolid (1-0)

L'Espanyol ha debutat a la Lliga amb victòria per primera vegada en els últims set anys. Un gol de Luis García a l'inici de la segona part ha estat suficient per aconseguir els primers tres punts al Lluís Companys. Després d'una primera part molt ensopida, els de Márquez han sortit endollats a la represa i s'han avançat en el marcador. De la Peña i Tamudo han tingut ocasions per augmentar diferències, però el Valladolid també hauria pogut empatar en uns últims minuts agònics. El pal i Kameni han salvat els punts.

Actualitzat

El Valladolid ha sorprès l'equip de Márquez en els primers minuts amb una molt bona pressió sobre els homes del mig del camp espanyolista. De la Peña i Román no podien moure la pilota amb velocitat, tot i que l'argentí ha estat el primer jugador de disparar, sense perill, a la porteria defensada per Sergio Asenjo. Els castellans tampoc s'han apropat gaire a l'àrea blanc-i-blava en la primera part. Román també ha estat protagonista de la jugada polèmica del partit: una traveta dins de l'àrea petita a Borja. L'afició ha acabat acomiadant el seu equip amb un tímida xiulada després d'uns primers 45 minuts força ensopits.

Canvi radical

A la represa, el partit ha fet un tomb espectacular. De la Peña ha començat a carburar i al minut 4 ha servit una bona pilota a Luis García que l'asturià ha enviat al fons de la porteria amb un xut ajustat al pal després de retallar el seu defensor. Era el primer tir entre els pals dels espanyolistes en tot el partit. El gol ha obligat el Valladolid a estirar les línies, la qual cosa ha estat aprofitada pels de Márquez per assajar el seu contraatac. Luis García hauria pogut fer el segons només dos minuts després d'inaugurar el marcador, però s'ha entrentingut massa dins l'àrea castellana després de rebre una gran assistència de Tamudo. Tot i que el Valladolid s'ha desplegat en busca del gol de l'empat, les ocasions més clares han estat pels locals: De la Peña no ha trobat la manera de disparar a porteria després de driblar tres contraris i, poc després, Tamudo s'ha quedat sol davant Asenjo però ha enviat el seu xut molt per sobre de la porteria.

El Valladolid només s'ha apropat amb perill als voltants de la porteria de Kameni en els últims deu minuts del partit. Un xut de Jonathan Sesma al minut 80 i un seguit de pilotes penjades sobre l'àrea espanyolista han portat l'ai al cor a les graderies de Montjuïc. Els últims cinc minuts han estat un autèntic setge a la porteria de Kameni, que ha salvat els tres punts amb una intervenció magnífica després d'un xut ras de Goitom. Un minuts abans, el Valladolid havia enviat un cop de cap al pal.

Sielva fa història

La victòria de l'Espanyol, la primera en el debut a la Lliga en els últims set anys, ha deixat a més una dada per a l'història: l'estrena amb el primer equip del juvenil Òscar Sielva que, amb 17 anys i 22 dies, es converteix en el debutant més jove a la Lliga amb la samarreta blanc-i-blava.

Després de Nené, Pareja

Un cop confirmada la cessió de Nené, Daniel Sánchez Llibre ha anunciat el fitxatge del central argentí Nico Pareja. L'Espanyol ha arribat a un acord amb l'Anderlecht pel recent campió olímpic tot i que encara falten uns serrells per tancar oficialment el traspàs. El club català pagaria uns cinc milions d'euros.

Anar al contingut