Actualitat blanc-i-blava

L'Espanyol cedeix un empat davant el Tolosa (1-1) i Jofre s'estrena com a golejador

L'Espanyol ha segellat amb empat (1-1) el partit amistós davant el Tolosa, que ha provocat una situació insòlita: els àrbitres que havien de dirigir el partit no s'hi han presentat i els han hagut de buscar substituts a corre-cuita. L'Espanyol ha disposat de més ocasions de gol i ha tingut la possessió de la pilota. El Tolosa s'ha avançat en la primera ocasió de gol clara, a càrrec d'Akpa. Ja a la segona meitat, Jofre Mateu ha establert el gol de l'empat en transformar una falta i ha estat a punt de marcar el segon en l'últim minut.

Jofre Mateu s'ha estrenat com a golejador de l'Espanyol en l'amistós que l'equip blanc-i-blau ha disputat aquesta tarda contra el Tolosa a l'estadi Aimé Giral de Perpinyà. El gol de Jofre, de falta a la meitat de la segona part del partit, ha permès l'Espanyol empatar un partit que no pintava gens de bé per als seus interessos, sobretot perquè en la primera part, en què l'Espanyol ha jugat amb un equip amb més teòrics titulars, a l'equip li ha faltat definició. L'onze de sortida ha estat el format per Gorka; Jarque, Lopo, Pochettino, Domi, Ito, Eduardo Costa, Corominas, De la Peña, Riera i Tamudo. La principal conclusió del primer temps és que l'Espanyol, tot i evidenciar que es trobava menys fresc que el seu adversari, ha perdonat massa ocasions. Cal destacar, però, que Tamudo ha vist com li anul·laven un gol per fora de joc en una jugada aparentment legal. Per la seva part, el Tolosa s'ha avançat en el marcador en la primera oportunitat que ha tingut. Passada la primera mitja hora, Jean-Louis Akpa ha aprofitat una sortida en fals de Gorka per rematar a gol gairebé sense angle. Amb 1-0, el partit s'ha animat i Jarque ha estavellat la pilota al travesser abans que el mateix Akpa, després d'una pèrdua d'Ito, estigués a punt de fer el seu segon gol. L'equip inicial comptava amb dos dels nous, Eduardo Costa i Albert Riera, que han mostrat pinzellades del que poden oferir. El brasiler, joc de contenció i sortida de pilota en la línia de mitjos, i el mallorquí, verticalitat per la banda esquerra. L'altra cara nova de l'Espanyol, Jofre Mateu, s'ha hagut d'esperar a la represa per intervenir en aquest partit, i ho ha fet envoltat de jugadors procedents del filial. Lotina ha creat en aquest segon temps un equip format per Biel; Chica, Sergio Sánchez, Robusté, David García; Moisés, Fredson, Corominas, Héctor, Jofre i Yagüe. Malgrat la seva joventut, aquest onze ha estat capaç d'empatar el partit gràcies a la jugada individual de Jofre, que ha estavellat la pilota al travesser en l'últim minut del partit. Sens dubte, el lleidatà ha estat el protagonista del partit.