Primera Divisió

L'Espanyol cau golejat a Mestalla (4-0) i seguirà una jornada més com a cuer

La situació de l'Espanyol cada vegada és més crítica, sobretot després de caure golejat a Mestalla per 4-0. L'equip de Javier Clemente ha donat una penosa imatge i al descans ja anava perdent per 3-0 amb dos gols de Mista i un de Baraja. Els espanyolistes, amb moltes baixes, han mostrat una gran fragilitat defensiva i no han reaccionat en cap moment davant d'un València que encara podria haver marcat algun gol més en la segona part. Amb aquesta nova derrota, l'Espanyol continuarà una jornada més com a cuer amb només dos punts.

El partit no ha pogut començar pitjor per als espanyolistes ja que en el minut 8, els locals s'han avançat en el marcador amb un gol de Mista, que ha aprofitat una greu errada de Toni en el seu intent de refusar la pilota i ha marcat a porta buida. Amb el resultat en contra, l'equip de Clemente ha intentat reaccionar però els locals han continuat dominant i de nou Mista, en el minut 19, ha estat a punt de fer el segon amb un cop de cap desviat. En una nova arribada del València a l'àrea espanyolista, Jorge López ha tingut una nova ocasió clara per fer el 2-0 en el minut 28 però la seva rematada s'ha perdut fregant el pal dret de la porteria de Toni. Amb un plantejament molt defensiu, l'Espanyol ha continuat sense crear cap mena de perill sobre l'àrea de Cañizares. No ha estat fins al minut 38 que els blanc-i-blaus han disparat per primera vegada a la porteria local amb un cop de cap de Lopo per sobre del travesser. Aquesta ocasió ha fet despertar els homes de Clemente, que un minut després han pogut empatar amb un xut potent de Morales que Cañizares ha desviat amb molts problemes. Però només ha estat un miratge perquè en l'últim minut de la primera meitat, el València ha fet el segon. Baraja ha trencat el fora de joc, ha driblat la sortida de Toni i gairebé sense angle ha batut la porteria espanyolista. I ja en temps de descompte, i en ple festival local, el conjunt de Rafa Benítez ha marcat el tercer. En una jugada de tiralínies, Vicente ha assistit a Mista que tot sol a l'àrea petita ha posat el 3-0 en el marcador, resultat amb què s'ha arribat al descans. A la represa, la dinàmica del partit no ha canviat i el València ha seguit jugant a plaer davant d'un Espanyol totalment desballestat i impotent. En el minut 55, els locals han pogut ampliar la golejada amb un cop de cap de David Navarro fregant el travesser. I a continuació, Mista s'ha avançat a la sortida en fals de Toni, que no ha tingut el seu dia, i la seva rematada de cap a porta buida ha anat a la part superior de la xarxa. El calvari espanyolista ha continuat tot i els canvis introduïts per Clemente, que no han fet variar gaire el joc del seu equip. En una jugada aïllada, Òscar hagués pogut reduir distàncies en el minut 70 amb un xut llunyà que Cañizares ha desviat a córner amb la punta dels dits. Jugant a mig gas, el València ha aconseguit el quart en el minut 79 demostrant la fragilitat defensiva del conjunt blanc-i-blau durant tot el partit. Una nova passada entre línies de Marchena l'ha aprofitat Vicente, que s'ha plantat tot sol a l'àrea i ha batut Toni sense problemes. En els últims minuts, Toni ha evitat el cinquè desviant un xut de Rufete a boca de canó. El València ha encadenat la seva sisena victòria consecutiva i es consolida en el liderat de la Primera Divisió, mentre que l'Espanyol continua sense conèixer la victòria després de set jornades i s'enfonsa en l'últim lloc de la classificació amb només dos punts de 21 possibles.