L'Espanyol cau golejat a La Romareda donant una pobra imatge i ja ocupa zona de descens (3-0)

L'Espanyol ha encaixat la segona derrota en dues jornades de Lliga i ja ocupa plaça de descens a Segona Divisió. Els blanc-i-blaus han donat una pèssima imatge a La Romareda i han caigut golejats per 3-0 davant d'un Saragossa que s'ha pres la revenja de l'última final de la Copa del Rei. Tot i jugar molts minuts amb deu per l'expulsió de Ponzio, els homes de Víctor Fernández s'han avançat abans del descans amb un gol d'Aimar. En la represa i quan l'Espanyol també jugava amb deu per l'expulsió de Costa, els locals han sentenciat amb dos gols més de Diego Milito i Óscar. La bona actuació de Kameni ha evitat una golejada encara més àmplia.

Ernesto Valverde ha sorprès amb l'equip titular i ha deixat a la banqueta Tamudo i De la Peña, dues peces bàsiques del conjunt blanc-i-blau les últimes temporades. En una reedició de l'última final de la Copa del Rei, el Saragossa ha sortit molt motivat i amb ganes de revenja en el primer partit de la temporada davant la seva afició. Els homes de Víctor Fernández han començat dominant i s'han abocat sobre la porteria de Kameni encara que sense crear gaire perill.

L'Espanyol, que ha jugat amb una segona equipació molt innovadora de color rosa i negre, pràcticament ha renunciat a l'atac tot i que Luis García ha tingut la primera ocasió per marcar amb un xut massa creuat en el minut 17. A mesura que han passat els minuts, el partit s'ha anat escalfant i qui ha sortit perdent ha estat el Saragossa, que s'ha quedat amb deu abans del descans per l'expulsió de Ponzio, que ha protestat una decisió de l'àrbitre Rubinos Pérez quan acabava de veure una targeta groga per tallar la pilota amb la mà. Però tot i jugar en inferioritat numèrica, el Saragossa s'ha avançat de forma sorprenent en el marcador en el minut 37. Aimar, el fitxatge estrella del conjunt local per aquesta temporada procedent del València, ha enviat al fons de la xarxa una centrada de Cuartero.

En la represa, el tècnic blanc-i-blau ha buscat la reacció del seu equip i li ha donat més poder ofensiu amb l'entrada de Tamudo per Rufete, tot i que l'entrada del capità espanyolista no ha canviat gaire el panorama del partit. L'Espanyol ha tingut el domini de la pilota però ha jugat a un ritme molt lent. Coro ha provat de sorprendre César amb un xut que ha tocat en un defensa i l'esfèrica ha sortit per sobre del travesser.

En el minut 64, el Saragossa ha tingut una doble ocasió per fer el 2-0. Primer D'Alessandro ha estavellat un llançament de falta al pal i en la jugada següent, Kameni ha demostrat els seus grans reflexos desviant un cop de cap de Diego Milito, que ha rematat absolutament sol a l'interior de l'àrea. I només quatre minuts després, l'Espanyol també s'ha quedat amb deu per l'expulsió d'Eduardo Costa.

Amb igualtat de condicions, el Saragossa ha tornat a agafar el control del matx i de nou Kameni ha estat providencial i ha evitat el segon desviant a córner un xut d'Óscar. L'Espanyol no ha reaccionat i en el minut 81 ha arribat la sentència definitiva. Diego Milito ha culminat un ràpid contraatac després de driblar Jarque. I amb els blanc-i-blaus completament trencats, el Saragossa ha fet el tercer dos minuts més tard. Óscar, en possible fora de joc, ha tornat a batre Kameni. Ja en temps de descompte, Coro ha pogut fer el gol de l'honor de l'Espanyol però la seva rematada s'ha estavellat al pal.

Els blanc-i-blaus han perdut els dos primers partits de la temporada i ja ocupen una de les tres places de descens després d'un decebedor inici de temporada.