Espanyol

L'Espanyol arrodoneix la pretemporada amb un triomf contra el Borussia (1-3)

Piatti, Borja Iglesias i Marc Roca han estat els autors dels gols blanc-i-blaus

L'Espanyol ha tancat la pretemporada amb una nova victòria, la sisena en sis partits. Era l'examen més exigent fins ara, contra un rival d'entitat com el Borussia Mönchengladbach, però l'ha resolt de manera convincent: 1-3. Piatti, Borja Iglesias i Marc Roca han estat els autors dels gols blanc-i-blaus.

D'entrada, Rubi ha apostat per un onze sense gaires experiments. L'alineació que ha presentat al petit camp de Wegberg podria ser ben bé la mateixa per a l'estrena en la Lliga a Balaídos, pendent encara de la recuperació de David López. A l'eix de la defensa, Mario Hermoso ha fet parella amb Óscar Duarte. Avui, cap dels joves ha estat titular. A la banqueta, esperava el seu torn, per exemple, l'últim d'arribar al primer equip, Adri Pedrosa, l'escollit per cobrir l'adeu d'Aarón Martín.

En l'arrencada, el Borussia no ha tingut cap mirament amb l'Espanyol. Els alemanys han estat especialment intensos. A Sergi Darder no li han concedit gaires espais, i més d'un ha tastat la duresa dels defenses rivals. A Leo Baptistao l'han frenat de males maneres quan mirava de llançar un contraatac. I Javi López s'endurà de Mönchengladbach una bona trompada a la boca, després de xocar amb Fabian Johnson. A Diego López, en canvi, no l'han inquietat gens. Només el joveníssim Michaël Cuisance, en el minut 21, ha posat a prova els seus reflexos des de lluny.

A mesura que avançaven els minuts, l'Espanyol s'ha fet amo i senyor del partit. El domini blanc-i-blau s'ha traduït en les primeres aproximacions amb perill a la porteria de Yann Sommer. L'internacional suís ha hagut d'intervenir, en el minut 29, per enviar a córner l'ocasió de Baptistao. Uns minuts més tard, ha estat Borja Iglesias el que s'ha plantat sol dins de l'àrea amb opcions de rematada, però Beyer li ha pispat la cartera en l'últim instant. I també Piatti n'ha tingut una de clara, després de la combinació entre Darder i Borja Iglesias, però ha topat amb Sommer.

La perseverança de l'Espanyol, finalment, ha tingut recompensa just abans del descans. Piatti ha avançat els blanc-i-blaus en aprofitar una errada impensable de Sommer. El porter ha relliscat després d'una passada de Herrmann i l'argentí només ha hagut d'empènyer la pilota als fons de la xarxa del Borussia.

Borja Iglesias, tercera diana de la pretemporada

En la represa, el conjunt local ha donat petits símptomes de reacció, gràcies sobretot al talent de Herrmann. Però la rèplica de l'Espanyol, per mitjà de Borja Iglesias, ha estat contundent. En una acció d'estratègia, Baptistao ha despenjat una centrada de Piatti i el davanter gallec s'ha avançat a Ginter per anotar el 0-2, en el minut 62. És el tercer gol del "Panda", que iguala Sergi Darder com a "pichichi" de la pretemporada.

Només l'excés de confiança dels "periquitos" ha permès al Borussia trobar el camí del gol. Drmic ha aprofitat un mal refús de Dídac Vilà per batre Diego López, en el minut 74, i escurçar diferències en el marcador. Ha estat l'única errada en defensa dels de Rubi.

L'Espanyol, però, no volia tancar el partit amb mal gust de boca. Puado i Víctor Sánchez han obligat a lluir-se a Sommer i, en el posterior servei de córner, Marc Roca ha recollit una pilota morta a la frontal de l'àrea petita per, a la mitja volta, arrodonir la victòria amb el definitiu 1-3.

En la recta final, i amb el duel del tot sentenciat, Rubi ha donat l'oportunitat a Adri Pedrosa. El fins ara lateral esquerre del filial blanc-i-blau ha debutat en substituir Dídac Vilà.