Futbol

L'Espanyol arriba a Sevilla amb la moral alta per afrontar la visita al Ruiz de Lopera, un camp talismà

L'Espanyol ja és a Sevilla per jugar aquest diumenge contra el Betis. El Ruiz de Lopera es podria qualificar de "camp talismà" per a l'Espanyol ja que els blanc-i-blaus hi han guanyat en sis de les últimes deu visites. En cas de tornar-ho a fer, l'equip espanyolista protagonitzaria un pas de gegant per abandonar la zona perillosa de la classificació. Les novetats de la convocastòria són Ito i Costa, que han entrat en els llocs de Moisés Hurtado i Fredson.

Actualitzat

Encoratjat per les victòries contra l'Athletic Club i el Zulte Waregem, l'Espanyol buscarà aquest diumenge fer un salt de qualitat a la Lliga davant el Betis, un rival directe dels blanc-i-blaus.

Tot i la línia ascendent de joc experimentada per l'equip en els últims partits, Valverde ha fet un toc d'atenció als seus homes per evitar caure en un excés de confiança. Els blanc-i-blaus, que ja fa set jornades que no perden, confien a sumar la vuitena al camp d'un Betis que no passa per un bon moment. I és que l'equip andalús és setzè a la classificació, amb només vuit punts.

A causa de la sanció de Moisés Hurtado per acumulació de targetes, Valverde no podrà repetir al Ruiz de Lopera el mateix onze titular per quarta jornada consecutiva. Aquesta baixa serà coberta en l'equip per Costa o Ito, que són les dues novetats en la convocatòria respecte a l'últim partit de Lliga.

Per la seva banda, el Betis de Javier Irureta no acaba d'arrencar en aquest inici de temporada. A més, els problemes no s'acaben per als verd-i-blancs, ja que aquesta setmana el porter Doblas s'ha fet una trombosi al braç que el tindrà dos mesos de baixa i l'han substituït per Castro, el porter del filial, i l'alemany Odonkor també ha estat operat d'una lesió al genoll i estarà tres mesos apartat dels terrenys de joc. L'altra novetat de la convocatòria és Dani, que no jugava des de la primera jornada de Lliga.

El Ruiz de Lopera, un estadi propici per a l'Espanyol

L'estadi del Betis, el Ruiz de Lopera, és un dels camps més propicis per a l'Espanyol. Els blanc-i-blaus només han perdut un partit en les últimes deu visites que han fet al feu del conjunt andalús, tot i que aquesta temporada l'Espanyol encara no ha aconseguit guanyar a domicili en els cinc partits que ha disputat a la Lliga.

Els espanyolistes acumulen sis victòries, tres empats i una única derrota en aquest període de temps davant el conjunt verd-i-blanc. L'última desfeta es va produir en la temporada 2001-02, quan el conjunt blanc-i-blau, aleshores dirigit per Paco Flores, va caure derrotat per 2-0 amb gols de Joaquín i Gastón Casas.

En total, l'equip espanyolista ha puntuat en 23 de les 45 visites al camp bètic, que es confirma com un dels estadis més favorables per als blanc-i-blaus. L'Espanyol ha aconseguit resultats tan amplis com un 2-5 en la temporada 1999-2000 o un 1-4 en la 2004-05. Els homes d'Ernesto Valverde intentaran posar fi en el seu camp talismà a una ratxa nefasta fora de casa que es prolonga des del 15 de gener d'aquesta temporada. Els periquitos no guanyen des d'aleshores a domicili i acumulen 14 partits com a visitant sense conèixer la victòria. El seu objectiu és retrobar-se amb el triomf i fer un salt definitiu a la classificació.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut