Una part del material donat per la besnéta de l'expresident Francesc Macià a l'Espai Macià de les Borges Blanques. Imatge del 30 de novemb…
Una part del material donat per la besnéta de l'expresident Francesc Macià a l'Espai Macià de les Borges Blanques. Imatge del 30 de novembre del 2016. (Horitzontal)

L'Espai Macià de les Borges Blanques rep una donació de la besnéta de l'expresident de la Generalitat

ACN Les Borges Blanques.-L'Espai Macià de les Borges Blanques ha rebut una donació de la besnéta de l'expresident de la Generalitat, que ha efectuat en nom de la seva mare, Maria Teresa Peyrí Macià, per complir amb la seva voluntat i homenatjar així Francesc Macià. Per una banda, la donació inclou una important secció bibliogràfica de la biblioteca personal de Francesc Macià, on es poden trobar diferents arxius com ara un àlbum familiar amb 83 fotografies de l'expresident, 193 targetes amb la rosa dedicada a Francesc Macià, dos vinils amb la proclamació de la República, una còpia mecanoscrita de Josep Carner i Ribalta 'Retorn a Macià', així com molts altres documents, especialment llibres, revistes i opuscles. Un segon bloc aporta diferents objectes personals íntims de Francesc Macià, com ara la seva escopeta de caça, una medalla en commemoració de la coronació d'Alfons XIII o una medalla commemorativa del 13 de febrer del 1977, entre altres objectes.

L'equip tècnic del centre d'interpretació dedicat a Francesc Macià ha catalogat i inventariat tots els documents que es guardaran en un arxiu al mateix equipament, per recordar el vincle que Macià tenia amb les Garrigues, ja que la seva família era originària de les Borges Blanques. Pel que fa a els objectes personals íntims, s'exposaran en una vitrina oberta al públic perquè qui ho desitgi pugui visitar aquest important llegat.La mare de la besnéta de l'expresident havia estat en contacte amb l'Espai Macià perquè tenia la intenció de fer aquesta donació a l'equipament borgenc, però Maria Teresa Peyrí Macià va morir, i ara, Maria Teresa Pi-Sunyer Peiry, ha volgut fer aquesta cessió per complir amb la voluntat de la seva mare i poder homenatjar al seu besavi.

Anar al contingut