Lesmes demana al govern de Sánchez que modifiqui la llei hipotecària (EFE)
Lesmes demana al govern de Sánchez que modifiqui la llei hipotecària (EFE)
Madrid

Lesmes: "Els magistrats del Suprem van actuar amb absoluta llibertat i independència"

El president del Suprem reclama canvis legals "per aclarir" qui paga l'impost hipotecari

RedaccióActualitzat

El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial ha defensat l'actuació dels magistrats d'aquest òrgan després de la sentència que estableix que els clients continuaran pagant l'impost de les hipoteques. Poc abans que Pedro Sánchez anunciés canvis legislatius perquè siguin els bancs els que paguin l'impost, Carlos Lesmes ha explicat, davant els periodistes, que es tracta d'una qüestió controvertida per "la falta de claredat" de la llei.

Lesmes ha subratllat que els 28 magistrats que van participar en el ple ho van fer "amb absoluta llibertat i independència", i ha evitat respondre a les crítiques que demanen la seva dimissió.

A partir d'ara, el màxim responsable del Suprem ha avisat que és el govern espanyol el que ha de buscar solucions:

"Hi ha problemes d'interpretació quan les lleis no són clares. Existeix ara l'oportunitat que la llei s'aclareixi, que es digui definitivament qui és el que ha de pagar. Crec que ens hem d'atenir al que digui el legislador, que en definitiva és el que té sempre l'última paraula a través de la llei."

El ple del Suprem va decidir aquest dimarts per 15 vots a favor i 13 en contra que siguin els clients els que assumeixin l'impost, esmenant d'aquesta manera una sentència de mitjans d'octubre, que va fixar que la taxa l'havien d'assumir els bancs.

ARXIVAT A:
HipotequesTribunal Suprem Judicial
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut