Lesmes: "Els partits i els sindicats no haurien d'exercir l'acusació popular, perquè polititzen la justícia"
Lesmes: "Els partits i els sindicats no haurien d'exercir l'acusació popular, perquè polititzen la justícia"
Madrid

Lesmes: "Els partits i els sindicats no haurien d'exercir l'acusació popular perquè polititzen la justícia"

En un esmorzar informatiu, el president del CGPJ opina que les forces polítiques i sindicals utilitzen les causes "no pas per buscar la veritat i fer justícia, sinó per desgastar l'adversari"

RedaccióActualitzat

El president del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, considera que tant els partits com els sindicats no haurien d'exercir l'acusació popular en les causes perquè opina que contribueixen a "polititzar" la justícia. En un esmorzar informatiu a Madrid, Lesmes ha subratllat que cal reestructurar la figura de l'acusació popular perquè, segons ell, els partits i els sindicats utilitzen la informació del procés i la seva actuació "no pas per buscar la veritat i fer justícia, sinó per desgastar l'adversari". Amb el sistema actual, el president del CGPJ creu que "es contamina" la jurisdicció penal. 

Durant la conferència, Carlos Lesmes ha explicat que "l'ús i abús" de l'acció popular fa necessària la figura de l'aforament per defensar-se: "Qualsevol pot exercir-la i cal establir mecanismes de defensa contra aquest abús i la utilització de demandes infundades."

Anar al contingut