Madrid

Lesmes: "El 155 ha de ser proporcional i ajustat a restablir l'ordre constitucional"

El president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem ha dit que els líders d'Òmnium Cultural i de l'ANC no són a la presó per les seves idees perquè "a Espanya no hi ha presos polítics"

RedaccióActualitzat

El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, ha afirmat que l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya s'ha d'"ajustar" a l'objectiu de "restablir l'ordre" de la Carta Magna. Lesmes ho ha explicat durant les jornades de portes obertes del Tribunal Suprem.

 

"Les mesures hauran de ser, sens dubte, proporcionals i ajustades (···) El seu contingut concret és competència del govern proposar-les i al Senat autoritzar-les. No han d'anar més enllà però tampoc han de quedar-se curtes perquè el seu objectiu ha de ser el restabliment de l'ordre constitucional vulnerat."

 

Quan li han preguntat si el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, pot cometre un delicte de rebel·lió, Lesmes ha puntualitzat:

 

"En aquests moments no hi ha obertes diligències per delicte de rebel·lió. Si els fets que seguissin poguessin ser constitutius de delicte, ja ho hauran de determinar la fiscalia i els jutges competents, però en aquest moment no podem afirmar-ho perquè no hi ha cap investigació judicial ni fiscal oberta en aquest sentit i en aquesta direcció."

 

El president del Suprem també ha dit que els presidents de l'ANC, Jordi Sànchez, i d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, no són a la presó per les seves idees:

 

"A Espanya no hi ha presos polítics des de la Constitució espanyola del 1978. Al nostre país fa 40 anys que hi ha democràcia i al llarg d'aquestes quatre dècades ningú ha estat empresonat per les seves idees polítiques i tampoc estan empresonats aquests dos senyors per les seves idees polítiques (···) Pot ser que hi hagi polítics que estiguin empresonats i de fet n'hi ha, però no és com a conseqüència ni de la seva activitat política ni de les seves idees polítiques; és com a conseqüència de fets que són contraris a la llei."

 

ARXIVAT A:
Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut