Trento

L'Església italiana suspèn un capellà per dir que pot entendre la pederàstia, però que dubta sobre l'homosexualitat

En una entrevista, el sacerdot Gino Flaim ha comentat que pensava que, en els casos en què religiosos cometen abusos contra menors, en part, els infants n'eren la causa

Actualitzat

L'arxidiòcesi de Trento, al nord d'Itàlia, ha suspès de les seves funcions com a sacerdot el capellà Gino Flaim, després de dir que podia entendre la pedofília, però que no sap si podria fer el mateix amb l'homosexualitat. En una entrevista al canal de televisió La7, Flaim també ha comentat que pensava que, en els casos en què religiosos cometen abusos contra menors, en part els infants n'eren la causa.

- Segons vostè, el problema de l'homosexualitat a l'Església és un problema real?, existeix?

- No ho sé, la pedofília la puc entendre, l'homosexualitat, no ho sé.

- Què vol dir que pot entendre la pedofília?

- Doncs que he treballat molt a les escoles, conec els nois i, desgraciadament, n'hi ha que busquen afecte perquè no en tenen a casa i, potser, si troben un capellà, bé, ell pot caure en la temptació, i això ho puc entendre.

El capellà també ha dit que l'homosexualitat és "una malaltia" i que, "qui viu aquestes situacions, pedofília o homosexualitat, experimenta un cert patiment", perquè creu que són persones que "es veuen diferents a la resta".

Com a conseqüència d'aquestes declaracions, l'arxidiòcesi de Trento l'ha retirat del seu càrrec de col·laborador pastoral i el dret a predicar, segons ha anunciat la institució en un comunicat. L'arxidiòcesi afirma que "es desvincula plenament" de les opinions del sacerdot i afegeix que, en l'entrevista televisiva, Flaim "ha expressat arguments que no representen de cap manera la posició de l'arxidiòcesis i el sentiment de tota la comunitat eclesial".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut