Madrid

L'Església demana als contribuents que mantinguin la seva assignació a la declaració de la Renda

Tot just començada la campanya de la declaració de la Renda, l'església catòlica aprofita també per fer la seva campanya i recordar als contribuents que tenen l'opció de marcar amb una X una casella si volen destinar-los una part dels seus diners. Aquest podria ser l'últim exercici de la Renda amb aquesta fórmula. Les negociacions Estat-Església sobre el finançament ja han començat en l'aspecte tècnic. L'Episcopat no està disposat a perdre-hi diners i per això pretén renegociar una fórmula que, tal com està fins ara, consideren insatisfactòria.

Actualitzat
La Conferència Episcopal Espanyola (CEE) considera que l'actual sistema pel qual els contribuents reben el seu esborrany de la declaració de la Renda amb l'opció ja marcada de l'any anterior "pot suposar un cert problema per a l'Església". Segons el vicesecretari d'Afers Econòmics de la CEE, Fernando Giménez Barriocanal, l'Episcopat està "buscant noves fórmules que garanteixin la voluntat del contribuent". En termes similars s'ha expressat el bisbe responsable de la recaptació, Antonio Algora.

Sobre el futur finançament de l'Església, Barriocanal ha indicat que "no hi ha certesa" d'arribar a "un acord satisfactori" amb el govern abans de l'elaboració dels pressupostos del 2007 el mes de setembre. I que de moment no hi ha cap negociació oficial amb el govern, només reunions tècniques.

L'Episcopat tampoc no sap quin mecanisme de finançament s'usarà, però ha avançat que en cas d'elevar-se el coeficient en l'Assignació Tributària, que ara és del 0,52%, serà l'Estat qui decidirà si estén el percentatge a la casella d'afers socials. Avui s'ha sabut que l'Església va rebre 128 milions d'euros a través de les declaracions de Renda, i l'Estat en va aportar gairebé 13 més com a complement.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut