Masia de Can Gonteres, coneguda a la zona com el castell de Sant Miquel (Bodaclick.com)
Masia de Can Gonteres, coneguda a la zona com el castell de Sant Miquel (Bodaclick.com)
Viladecavalls

L'Església de la Cienciologia compra un castell de Viladecavalls per instal·lar-hi la seu catalana

La masia de Can Gonteres, coneguda a la zona com el castell de Sant Miquel, és una construcció del segle XIX, de 4.000 metres quadrats

RedaccióActualitzat

L'Església de la Cienciologia, coneguda perquè té entre els seus fidels estrelles de Hollywood com Tom Cruise o John Travolta, instal·la a Viladecavalls la seva seu central a Catalunya. Ha comprat la masia de Can Gonteres, coneguda a la zona com el castell de Sant Miquel, una construcció del segle XIX de 4.000 metres quadrats amb 10.000 metres quadrats més de terreny.

El president de l'Església de la Cienciologia a Espanya, Iván Arjona, explica que el preu, 900.000 euros, ha estat decisiu:

"El preu, de 900.000 euros, és una oportunitat que no pots deixar escapar. Però més enllà del preu és el tipus d'espai i l'entorn en què es troba. Estan en un entorn retirat, que convida a la reflexió. És perfecte perquè tens unes vistes precioses. Es veu Montserrat".

Un altre factor és la semblança de la masia amb el castell del fundador d'aquesta religió, Ronald Hubbard:

"També ens recorda un castell que va dissenyar el mateix senyor Hubbard a Anglaterra, que és on va viure molts anys, i bona part de les escriptures de la cienciologia les va redactar i escriure allà. És com la casa de Ronald per a Catalunya".

L'edifici s'ha comprat, segons el president de l'Església de la Cienciologia, a través de 300 donacions de famílies i empreses. Es tracta d'una part dels 11.000 adeptes que té la religió a l'estat, 4.000 dels quals són catalans.

Anar al contingut