Brussel·les

L'Església catòlica belga indemnitzarà les víctimes dels abusos sexuals comesos per clergues

L'Església catòlica de Bèlgica ha anunciat que indemnitzarà econòmicament les víctimes d'abusos sexuals comesos per clergues. Després d'haver examinat un informe aprovat pel Parlament sobre aquesta qüestió, els representants eclesiàstics han emès un comunicat on accepten la seva "responsabilitat moral" i prometen compensacions financeres en funció d'un sistema d'arbitratge, que, segons han explicat, servirà per valorar tots els delictes, inclosos aquells que ja hagin prescrit.

Actualitzat
Va ser l'any passat quan es va conèixer l'amplitud d'aquests abusos a menors silenciats durant dècades per les autoritats episcopals. Ara, els alts representants de l'Església catòlica de Bèlgica s'han compromès a indemnitzar econòmicament les víctimes.

La conferència episcopal belga ha reconegut, en una carta dirigida al Parlament, la seva voluntat de compensar les víctimes i han acceptat la "responsabilitat moral" en relació amb els escàndols que van fer-se públics i han commocionat el país.

"Els actes portats a terme per membres de l'Església són especialment reprovables tenint en compte que els religiosos estan dotats d'autoritat moral i per això haurien de tenir una actitud exemplar", assenyalen els bisbes en el comunicat, que constitueix la seva reacció a un informe enviat per la comissió parlamentària que investiga els abusos.

Aquesta comissió havia recomanat a les autoritats eclesiàstiques que se sotmetessin a un arbitratge judicial que valori tots els delictes i calculi les indemnitzacions, com així han promès que serà.

Entre les víctimes que podran acollir-se al rescabalament, hi ha els nebots de l'exbisbe de Bruges, Roger Vangheluwe, que Benet XVI va fer cessar a l'abril del 2010 i fa un parell de mesos va reconèixer els fets a la televisió flamenca.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut