El ministre Moratinos durant la seva visita oficial a Cuba amb el cardenal Jaime Ortega. (Font: Reuters)
El ministre Moratinos durant la seva visita oficial a Cuba amb el cardenal Jaime Ortega. (Font: Reuters)
L'Havana

L'Església catòlica anuncia l'alliberament de sis presos polítics cubans més, que viatjaran a Espanya

L'Arquebisbat de l'Havana ha anunciat aquest dimarts l'alliberament de sis presos polítics més detinguts durant la Primavera Negra del 2003 per ser detractors del govern de Fidel Castro. Els sis cubans, que formen part del grup de 52 presos que seran excarcerats en els propers mesos, han acceptat la proposta de sortir de la presó i traslladar-se a Espanya, com els altres 26 alliberats de moment. L'alliberament, fruit de les negociacions entre l'Església i el govern de l'Havana, tindrà lloc els propers dies.

Actualitzat
En total, són 32 els presos polítics detinguts a Cuba durant la Primavera Negra del 2003 que han acceptat viatjar a Espanya, després que el govern espanyol ha manifestat, durant la visita del ministre d'Afers Estrangers, Miguel Ángel Moratinos, a Cuba la intenció d'alliberar els 52 presos polítics del 2003.

Els presoners de consciència alliberats properament són Víctor Arroyo, Leonel Grave de Peralta, Próspero Gainza, Claro Sánchez i els membres del Moviment Cristià d'Alliberament, Alexis Rodríguez i Alfredo Domínguez. Els detinguts s'enfrontaven a penes compreses entre els 14 i els 26 anys de presó.

L'Església catòlica de Cuba, a través del diàleg entre el cardenal Jaime Ortega i el govern cubà, pretén flexibilitzar amb aquests alliberaments la posició del règim vers la dissidència interna i permetre l'excarceració de tots els presos polítics cubans.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut