Imatge de la façana de la catedral de Barcelona
Set bloguers espanyols recorreran Catalunya i ho explicaran a minube.com.
Catalunya

L'Església catalana vol difondre el seu patrimoni a través de "Catalonia Sacra"

Avui s'ha presentat "Catalonia Sacra", un projecte conjunt dels deu bisbats catalans, per difondre el patrimoni cultural de l'Església. Una proposta per visitar i conèixer més de 300 catedrals, monestirs, esglésies o ermites del país que té diferents rutes. Les activitats no es podran fer fins a la tardor, però el web ja es pot visitar.

RedaccióActualitzat
Avui s'ha presentat "Catalonia Sacra", un projecte conjunt dels deu bisbats catalans, per difondre el patrimoni cultural de l'Església. Es tracta d'una proposta que permet visitar i conèixer més de 300 catedrals, monestirs, esglésies o ermites del país i que té diferents rutes.

Al web cataloniasacra.cat els usuaris poden trobar visites ja organitzades a catedrals on s'explicarà l'edifici i s'ajudarà el visitant a entendre com visitar-lo; rutes diocesanes on cada bisbat ha escollit 4 o 5 itineraris diferents que es poden visitar en un màxim de 2 dies; o rutes globals, on diversos especialistes presentaran rutes temàtiques com ara l'evolució de l'arquitectura a les esglésies. Però també el web permet que cada visitant faci el seu propi recorregut i proposa diversos punts per allotjar-se.

El bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha dit que l'objectiu de la proposta és "donar a conèixer i facilitar l'accés a una bona part del patrimoni històric i artístic de les nostres esglésies. Aquest patrimoni recull tots els territoris, totes les èpoques i totes les arts de Catalunya".

Les activitats no es podran fer fins a la tardor, però el web ja es pot visitar. Conté informació, per exemple, dels diferents temps litúrgics i proposa una música per a cadascun que l'usuari es podrà descarregar a través de l'Spotify.

Tot per divulgar el patrimoni, però també per conservar-lo, perquè els bisbats volen aconseguir amb aquest projecte més ingressos econòmics que ajudin a mantenir els edificis.
Anar al contingut