Barcelona

L'escultura "Carmela", de Plensa, es quedarà davant del Palau de la Música

L'artista ha cedit el famós cap de nena que hi ha a tocar del Palau per 8 anys prorrogables, cosa que permetrà que la ciutat tingui una peça representativa d'un dels escultors catalans més internacionals

RedaccióActualitzat

L'estàtua "Carmela", de Jaume Plensa, que hi ha a tocar del Palau de la Música Catalana es quedarà al lloc on és. Ho han anunciat tant l'ajuntament com el mateix escultor, que ha cedit gratuïtament a la seva ciutat el famós cap de la nena durant 8 anys que seran prorrogables si les negociacions que hi ha arriben a bon port.

D'aquesta manera, se satisfà la petició dels veïns, que s'han mobilitzat per demanar que no es retirés el monument. La petició ciutadana s'ha vehiculat des de la plataforma de recollida de signatures change.org i des de Twitter amb etiquetes com #carmelastay i #PlensaalPalau.

La idea inicial era retirar el bust al setembre, perquè havia de viatjar als Estats Units. La data ja es va ajornar. El consistori ha defensat que calia tenir a la ciutat una obra representativa de Plensa, un dels escultors catalans més internacionals.

El bust, de ferro i 4,5 metres d'alçada, es va instal·lar al carrer de Sant Pere Més Alt l'abril passat. Va ser amb motiu de l'exposició sobre Plensa que va acollir el Palau. Des d'aleshores, diverses veus han demanat que la peça es quedi allà.

Després d'anunciar la cessió, Plensa ha admès que "és molt emotiu que la gent tingués ganes que es quedés la peça" i ha explicat que ja no l'enviarà a altres exposicions. El tinent d'alcalde d'Empresa i Cultura, Jaume Collboni, s'ha referit a l'acord com "una història d'amor que acaba bé". 

El projecte escultòric, iniciativa de l'anterior alcalde, Xavier Trias, tenia molta més envergadura perquè suposava col·locar-lo a l'espigó del Gas. Però l'alt cost de l'obra i el canvi de govern municipal van aturar-lo.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut