Barcelona

L'escriptor Ramon Solsona guanya el Premi Sant Jordi per la novel·la "L'home de la maleta"

L'escriptor Ramon Solsona és el guanyador del Premi Sant Jordi 2010. Solsona ha estat guardonat amb el premi per la novel·la "L'home de la maleta". El guardó, que s'entrega en la gala de la Nit de Santa Llúcia, està dotat amb 60.000 euros. En aquesta festa s'han concedit altres premis, com ara el Carles Riba de poesia, dotat amb 3.000 euros i que ha anat a parar a Rosa Font per "Un lloc a l'ombra".

Actualitzat
La 60a edició de la Nit de Santa Llúcia, la gran festa de les lletres catalanes, ja té nou guanyador del Premi Sant Jordi. L'escriptor Ramon Solsona ha estat el guanyador per "L'home de la maleta", una història protagonitzada per un vell músic d'orquestres de ball que no entén el món d'avui en dia. El premi està dotat amb 60.000 euros.

L'advocat i gestor cultural Jordi Cabré, nebot del també escriptor Jaume Cabré, ha quedat finalista del premi. Cabré ja havia estat finalista del premi l'any 2004.

En aquesta gala, que aquest any està sent més austera que en altres edicions, també s'atorguen altres premis, com el Carles Riba de poesia, dotat amb 3.000 euros i que enguany ha recaigut en Rosa Font per "Un lloc a l'ombra". Font, que ja ha escrit sis poemaris, comença a consolidar-se en la primera línia poètica de Catalunya.

El Mercè Rodoreda de contes i narracions l'ha guanyat un dels descobriments de la nit: Alba Dedeu, de 26 anys, que ha escrit "Gats al parc".

També ha estat premiada la periodista de TV3 Maria Dolors Genovès, que ha rebut el premi de comunicació "ex aequo" pel documental "Adéu, Espanya".

Està previst que el discurs final el faci la nova presidenta del Parlament, Núria de Gispert, en el seu primer acte oficial. A la gala no hi han assistit ni el president en funcions, José Montilla, ni el futur president, Artur Mas.

Aquesta és una festa itinerant i arriba per primera vegada al Baix Llobregat, al teatre Àtrium de Viladecans. L'any que ve tornarà a Barcelona per celebrar els 50 anys d'Òmnium Cultural, l'entitat organitzadora de la Nit.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut