Madrid

L'escriptor Mario Vargas Llosa presenta, als 70 anys, la seva primera novel·la d'amor

Mario Vargas Llosa sempre havia volgut escriure una novel·la d'amor, però no ha estat fins complir els 70 anys que no ha fet realitat el seu somni amb "Travesuras de la niña mala". Ell mateix ha explicat la raó de tanta espera: "Defugir qualsevol convencionalisme i ideologia romàntica heretada del segle XIX". L'escriptor peruà ha explicat a Madrid que la seva última obra parla d'un amor turmentós que s'allarga durant quatre dècades amb els canvis polítics i socials de finals del segle XX de teló de fons.

Actualitzat
"L'amor és una experiència molt complexa, un sentiment compartit, però alhora molt personal", ha explicat l'autor durant la presentació de "Travesuras de la niña mala", la seva primera novel·la d'amor. Vargas Llosa ha explicat a Madrid que per escriure el llibre ha refrescat la seva vida i experiència, per acabar fent una mescla final d'un "50% de memòria i un altre 50% de fantasia".

Vargas Llosa, amb una impressionant trajectòria als seus 70 anys, ha volgut deixar clar que no havia dedicat un llibre a la temàtica amorosa perquè no volia caure en simplificacions o convencionalismes, però que considera l'amor com "l'experiència totalitzadora de la condició humana". Per això, ha volgut fer com el seu gran admirat Flaubert en "L'educació sentimental", i analitzar minuciosament l'home enamorat a mode d'entomòleg. Per això, a l'obra hi ha "erotisme, patiment, enganys, entrega i molta veritat".

L'escriptor peruà ha indicat que ha tingut sort com molts altres escriptors de la seva generació "per haver viscut moltes experiències que han canviat el món en aquests últims 40 o 50 anys: els valors, els costums, les relacions entre la gent, l'amor i el sexe". Vargas Llosa ha recordat que ell mateix va viure la Lima burgesa dels anys 50, el París revolucionari del 69, el Londres hippy dels 70, el Madrid dels anys 80 i el Japó recent. Tots aquests escenaris es recorren en aquest nou llibre, molt diferent de "La fiesta del chivo" i "Flora Tristán". 
Anar al contingut