Barcelona

L'escriptor libanès Amin Maalouf analitza la deriva del món en el seu últim llibre

L'escriptor libanès establert a França Amin Maalouf ha presentat a Barcelona el seu últim llibre, "Un món desajustat". L'autor analitza en aquesta obra com s'ha arribat a l'actual situació del món i exposa la urgència d'iniciar un nou procés per resoldre els conflictes. En una entrevista concedida a TV3, Maalouf explica que, tot i sentir que pertany al món àrab i a l'occidental, no es reconeix en cap dels dos i observa amb preocupació que la religió hagi pres el testimoni a l'enfrontament de les ideologies.

Actualitzat
Maalouf diu que arran de la caiguda del mur de Berlín, de sobte, "el món va canviar i va passar d'un període en què els criteris d'enfrontament eren ideològics a un moment en què aquests mateixos enfrontaments van passar a ser identitaris i, particularment, religiosos". Creu que, des d'aquell moment, "la religió va absorbir tot el discurs" i assegura que el debat nacionalista i social va donar pas a un combat exclusivament religiós. I afegeix que "en el món arabomusulmà, ha passat el mateix fenomen, però d'una manera encara més accentuada."

Amb el mateix estil personal i directe dels seus llibres, l'autor es mostra crític, tot i que no deixa d'afirmar la seva fe en l'ésser humà: "Jo tinc el sentiment de ser la primera generació que veu el futur i es diu: els meus fills viuran pitjor que jo? I els meus néts, viuran encara pitjor? És la primera vegada que això passa a la història perquè la meva generació ha viscut més bé que la dels meus pares, que, al seu torn, va viure més bé que la dels meus avis."

L'últim llibre de l'autor libanès, "Un món desajustat", ha estat publicat per Edicions La Campana.
Anar al contingut