L'Escola de Restauració de Santa Coloma estrena edifici al recinte de Torribera

L'Escola de Restauració de Santa Coloma estrena edifici al recinte de Torribera

L'Escola de Restauració de Santa Coloma estrena edifici al recinte de Torribera

ACN Santa Coloma de Gramenet.-L'Escola de Restauració de Santa Coloma de Gramenet (ERESC) estrena una nova ubicació a l'edifici Canigó del Recinte Torribera. L'espai és propietat de la Diputació de Barcelona, que l'ha cedit gratuïtament a l'Ajuntament per poder allotjar el centre de formació. L'equipament, amb un total de 1.400 metres quadrats, estarà destinat a la formació de professionals de la cuina i de la restauració, però també oferirà reciclatge per a professionals i cursos per a persones aficionades a la gastronomia. L'Escola de Restauració, gestionada per l'Ajuntament, està en funcionament des de 1991, però la creixent demanda de formació en el sector ha deixat petita l'antiga seu de l'avinguda Primavera. Per posar en marxa l'ERESC a la seva nova seu s'ha fet una inversió d'1,1 MEUR.

El nou edifici triplica l'espai de l'antiga escola, disposa de restaurant, una sala per a l'especialitat de sommelieria, dues sales per a classes teòriques, dues cuines ¿una d'elles per a show cooking¿ , una sala de cafeteria bar i un hort propi. En paral·lel, l'equipament de l'avinguda Primavera continuarà en marxa com a centre complementari de l'ERESC.Amb la seva nova ubicació, l'Escola tindrà una forta vinculació amb el Campus de l'Alimentació de la UB, amb qui es preveu també establir convenir per compartir coneixements. També s'integrarà a l'activitat formativa, especialment per a l'alumnat de sommelieria, la vinya d'en Sabater, un projecte de l'Ajuntament per a la recuperació del conreu de la vinya.Al llarg de la seva història, el centre ha format més de 1.500 professionals de l'hostaleria, amb un 75% d'inserció laboral dels alumnes.