Terrassa

L'escena nacional i la internacional del jazz es donen cita a Terrassa

Arrenca la 32 edició del Festival de Jazz de Terrassa amb les actuacions dels dos músics pioners del jazz català, Francesc Burrull i Josep Maria Farràs. El festival tindrà lloc entre el 7 i el 23 de març a diferents espais de Terrassa.

RedaccióActualitzat
Arrenca la 32a edició del tradicional i esperat Festival de Jazz de Terrassa. El festival és un dels més consolidats de la península i resulta un aparador per a l'escena catalana i la seva actualitat discogràfica, però també té lloc per la descoberta d'artistes internacionals, sempre mantenint els clàssics com a referents.

L'edició d'aquest any tindrà lloc entre el 7 i el 23 de març a diferents espais de la ciutat. Com que el pressupost del festival ha disminuït un 30% respecte a l'any anterior, s'han reduït el nombre de propostes, però es mantenen les cites tradicionals del festival com el Pícnic Jazz Vallparadís, les Jam Sessions, el Jazz Jove Senar Stop, la Nit del Blues i els concerts a l'aire lliure a la plaça Vella i la plaça de Catalunya.

L'obertura del festival comptarà amb dos dels músics pioners del jazz català, el pianista Francesc Burrull i el trompetista Josep Maria Farràs i el seu quintet. El format cinematogràfic també tindrà cabuda durant la inauguració i a les 22 h al Cercle Egarenc tindrà lloc la projecció del film "Chico&Rita", de Fernando Trueba i Javier Mariscal. Divendres, quan tindrà lloc l'obertura oficial del programa, es presentaran dues grans formacions catalanes que combinen delicadament música i poesia, Gemma Abrié + Vicens Martín DReam Big Band i David Mengual Free Spirits Big Band.

Enguany, les estrelles del festival seran Lucky Peterson, amb el seu únic concert a la península, el cantant de soul-jazz Gregory Porter amb el seu nou treball "Be Good" i la reconeguda artista catalana Big Mama, que celebrarà els seus 25 anys en actiu.

Una de les cites més esperades pels egarencs és el Pícnic Jazz Vallparadís, que es trasllada al Torrent de la Font d'en Sagrera, a la zona sud del parc. El Pícnic Jazz, que començarà a les 12 h amb la Fira del Disc i el concert de l'emblemàtica Locomotora Negra, omplirà el Parc de Vallparadís de música fins a mitja tarda amb els concerts d'Andrea Motis&Joan Chamorro i la banda de blues-rock Bullfrog Electric Blues Ensemble.

El Festival de Jazz de Terrassa obre les portes a més de dues setmanes de jazz en directe i de qualitat per a tots els públics i deixa clar que la indústria musical catalana i l'escena del jazz estan més vives que mai.
Anar al contingut