Barcelona

L'escena musical catalana dedicada a la música d'arrel negra

Barcelona viu ara un moment d'ebullició de bandes locals dedicades a la música negra. Si fa uns anys el fenomen Amy Winehouse va suposar un esclat que va tornar a popularitzar la música soul, ara, la capital catalana mostra aquesta realitat.

TVCActualitzat

Barcelona pot presumir de tenir un bon grapat de bandes locals dedicades a la música negra. Grups que porten el soul a la programació musical nocturna de la ciutat. 

Izah i Marina BBface & the Beatroots

Aquestes dues propostes, tenen en comú que compten amb una sòlida veu femenina al capdavant i que ben aviat presentaran els seus discos de debut. 


Izah

Nascuda a Manchester, fa anys que la Isabel llueix veu, però ha estat l'efecte internet el que l'ha visibilitzat. Izah és el seu nom artístic, tota una revelació, que ja té a punt la seva barreja acurada de soul i rhythm and blues.

Menys intimista, el relleu l'agafa ara una altra barcelonina, la Marina. Ha estat durant vuit anys una de les tres vocalistes de The Pepper Pots, però ara encapçala projecte propi transformant-se en Marina BBface & the Beatroots.


Marina

El Jamboree és una sala de referència per a la música negra a Barcelona, però no és l'única que la cuida i programa. Locals com el Cafè Marula o el Cafè Royale formen un circuit "underground" molt actiu que vol donar sortida a una escena local en veritable ebullició. Ho demostren la quarantena de bandes que donen forma al fenomen. Com els barcelonins The Excitements, amb un sòlid circuit de concerts a l'estranger, o Sara Pi, una veu cada cop més habitual de la nostra escena. 

I si marxem cap a Girona trobem festivals tan consolidats com el Black Music Festival de Salt i formacions com The Pepper Pots, ara ja sense la Marina i que acaben de publicar nou disc. Tots ells completen aquesta escena negra genuïnament catalana.

A la plataforma de promoció i acció musical de grups de música negra "blackcelona" també s'hi pot trobar més informació d'aquests i altres grups. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut