Madrid

L'escalfament del planeta amenaça de mort més de 4 milions de nens arreu del món

Uns dies abans de la Cimera sobre Canvi Climàtic que es farà el 22 de setembre a la seu de les Nacions Unides a Nova York, Intermón Oxfam ha fet una clara advertència. Més de 4 milions d'infants podrien morir si es redueix l'ajuda al desenvolupament ja compromesa per desviar-la a la lluita dels països pobres contra el canvi climàtic. Segons aquesta ONG, s'han d'augmentar els fons, i no desviar-los. La directora general d'Intermón, Ariane Arpa, considera que els països rics no han de robar diners als hospitals i les escoles dels pobres per finançar el seu deute climàtic amb el món en desenvolupament".

Actualitzat
Més de 4 milions de nens podrien morir si les grans potències no destinen més fons als països més desafavorits per lluitar contra el canvi climàtic. Aquesta és la principal conclusió de l'informe "Més enllà de l'ajuda" elaborat per Intermón Oxfam.

Segons l'estudi, la falta d'una inversió específica farà créixer la pobresa i farà més vulnerables aquests països més desafavorits. També apunta directament cap a la salut o l'educació.

En concret, segons aquesta ONG, el nombre de nens que deixarà d'anar a l'escola pot augmentar més de 75 milions i les persones que no podran accedir als tractaments contra la sida s'incrementarà en més de 8 milions.

L'informe d'Intermón Oxfam estima que si no s'afegeixen 50.000 milions de dòlars anuals més al 0,7% d'ajuda al desenvolupament es podrien estancar els avenços fets fins ara.
Anar al contingut