L'associació de les VTC demana al govern que "recuperi el control dels carrers"

Carreguen contra l'alcaldessa Colau per exigir al govern el traspàs de les competències i que no es tramiti cap nova llicència

RedaccióActualitzat

L'associació de les VTC, lloguer de vehicles amb conductor, Unauto, ha denunciat "l'onada de violència" que va protagonitzar el sector del taxi aquest divendres durant la jornada de vaga a Barcelona i ha demanat al govern que "recuperi el control dels carrers" i que no cedeixi al seu xantatge.

En un comunicat que han publicat aquest diumenge diversos diaris, asseguren que "la violència ha arribat a límits inconcebibles en un estat de dret". Diuen que el govern i l'Ajuntament han perdut el "control dels carrers".

En declaracions a Catalunya Ràdio, el president de la patronal Unauto, Eduardo Martín, qualifica de despropòsit el fet que els taxistes no respectin la decisió judicial i critica que demanin una legislació a mida:

" En lloc de respectar aquesta decisió, el que fan és menystenir el criteri judicial i tractar que els polítics, mitjançant un decret llei no justificat, mirin de legislar el que és inlegislable."

El principal punt de desacord entre els taxistes i les plataformes són les llicències VTC que s'han concedit en el passat, que a tot Catalunya són unes 4.000.

"I ara el que demanen no és que no concedeixin més llicències, sinó que desapareguin les que ja existeixen perquè el ciutadà no tingui cap altre opció de mobilitat que agafar el taxi."

La normativa metropolitana, ara suspesa cautelarment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, establia una ràtio d' 1 llicència VTC per 30 de taxi, i com que aquests números se sobrepassen de llarg, els taxistes demanen que se n'eliminin. I això, segons la patronal Unauto, és inacceptable i afectaria 1.300 famílies.

 

Notícia relacionada: El perquè de la vaga de taxis

 

L'associació acusa l'alcaldessa Ada Colau de "reunir-se amb la facció més radical del sector del taxi" i exigir al govern el traspàs de les competències del transport als ajuntaments, i que la nova directora general de Transport Terrestre no tramiti cap nova llicència de VTC encara que estigui confirmada pel Tribunal Suprem.

 

Atacs contra VTC

Els Mossos han identificat 20 persones relacionades amb una agressió a un VTC a l'aparcament de l'aeroport. Un grup de taxistes van identificar un VTC i, després de rodejar-lo, van bolcar el cotxe, cosa que va provocar la intervenció dels Mossos, que van procedir a identificar les persones que, presumptament, havien participat en aquesta agressió.

 

A més, la policia autonòmica ha tingut coneixement, a través de les xarxes socials, de l'existència d'imatges d'un vehicle VTC amb un forat que podria haver estat causat per un tret amb arma de foc, per la qual cosa han començat a investigar aquest assumpte, tot i que, per ara, no han rebut cap denúncia sobre això.

Aquest dimecres, durant la vaga de taxis, alguns taxistes van protagonitzar actuacions violentes contra cotxes d'Uber o Cabify i dues agressions greus que van requerir atenció hospitalària.

Els Mossos van detenir una persona per un delicte d'atemptat contra l'autoritat.

Un dels atacs més polèmics va ser el del carrer Aragó amb Girona. Un cotxe amb diverses persones va rebre cops i puntades de peu, tot i l'alerta del conductor que hi havia una nena a dins. El vehicle va acabar amb els vidres del darrere trencats.

Anar al contingut