Les vostres opinions sobre el pla especial de Renfe (III)

L'entrada en funcionament del pla especial del servei de rodalies provoca problemes entre els passatgers. En aquesta pàgina trobareu les experiències de diferents usuaris d'aquest portal que han viscut en primera persona les conseqüències de l'operatiu provisional.
Les vostres opinions sobre el pla especial de Renfe (III)

Les vostres opinions sobre el pla especial de Renfe (III)

L'entrada en funcionament del pla especial del servei de rodalies provoca problemes entre els passatgers. En aquesta pàgina trobareu les experiències de diferents usuaris d'aquest portal que han viscut en primera persona les conseqüències de l'operatiu provisional.
Actualitzat

Jaume Marvà

Us explicaré la meva experiència d'aquest matí a quarts de vuit: els conductors que ens porten no sabien aquest matí cap a on anar. Pujant cap a Montjuïc ja s'ha quedat aturat a l'encreuament de l'Inefc perquè no sabia si anar cap a la dreta o cap a l'esquerra, després cap a la Zona Franca i el polígon Pedrosa, en nombrosos encreuaments es quedava parat rumiant cap on tirar. Al cap de 25 minuts d'haver sortit l'autobús de Maria Cristina ens incorporàvem a la Gran Via entre Gran Via 2 i la Ciutat Judicial, un trajecte que es fa en dos minuts.

Alba Coma Robert

Només fer una reflexió. A rodalies potser no funcionen tan bé com haurien de funcionar les línies, però és que a comarques -jo sóc de Tàrrega- el tren el pots avançar a peu!!! I això no surt a les notícies???

Alfons Nonell i Canals

A principis d'octubre vaig comprar un abonament mensual per a Renfe mitjana distància entre Barcelona-Passeig de Gràcia i Tarragona: 116 euros. Tinc l'abonament fins al 31 d'octubre. Fent això assumeixo que he comprat uns serveis a Renfe amb unes condicions.

Visc a Barcelona i treballo a Tarragona. Cada matí agafo un tren a Barcelona-Passeig de Gràcia a les 7.25 i arribo, en teoria, a Tarragona a les 8.40. A la tarda, faig l'itinerari a la inversa. Sovint cal afegir-hi uns minuts (a vegades molts!) de retard, però ja hi estem avesats. És més, també t'acostumes que quan viatges amb un abonament mensual amb Renfe de mitjana distància no tens dret a reclamar (pregunteu-ho a qualsevol estació).

Aquest matí el servei estava alterat, ho vaig llegir ahir la nit al web de la companyia i ho vaig sentir a les notícies. En fi, a les 7.35 he agafat un tren de rodalies a Barcelona-plaça Catalunya fins a Sant Vicenç de Calders, on he arribat a les nou. Poc després (ha estat ràpid de casualitat, es veu que era el de feia 45 minuts que anava tard -i aquella és la primera parada!), d'allà ha sortit un regional fins a Tarragona, on hem arribat a les 9.25.

Una vegada a Tarragona, naturalment, molts usuaris hem anat a reclamar.
Molts de nosaltres viatgem amb un abonament mensual, de manera que reclamàvem que hem pagat per un servei que no se'ns ofereix i que, com a mínim, no se'ns oferirà durant una setmana. A l'oficina de (des)atenció al client ens han explicat que no ens podem queixar, que el tren Sant Vicenç-Tarragona ha anat bé. Que ara el servei de regionals és Sant Vicenç-Tarragona (l'han modificat i ja no l'ofereixen des de Barcelona) i que, per tant, no ens podem queixar si hem sortit de Barcelona a les 7.35 o, fins i tot, a les sis (hi havia gent en aquesta situació!). També ens ha informat que, a més a més, la incidència és coneguda prèviament i, per tant, si anem amb Renfe i no agafem un mitjà alternatiu és perquè volem. En fi, que no ens tornen els diners.

Jo em pregunto, com pot ser que no em tornin els diners per un servei que no se'ns ofereix? Segons el (des)informador de Tarragona, el trajecte ara és Sant Vicenç-Tarragona, que l'enllaç amb rodalies no hi té res a veure. Jo (i molts més!) hem comprat un abonament mensual per uns serveis que no tindrem, ja no parlo de retards, parlo d'incomplir els serveis pagats, de modificar una línia i de fer perdre encara més el temps a la gent! I, a més, parlo del fet que l'alternativa que ens donin sigui viatjar amb un altre servei. I el que jo ja he pagat? Què en faig, d'això? De moment, si més no, em conformaré posant reclamacions a la companyia.

Héctor Ferrando

Jo sóc un d'aquests usuaris que agafa el tren diàriament a Sitges. Aquest matí a les 7.18 hores hem agafat el tren com cada matí (sempre agafem aquest tot i que entrem a treballar a les 9, perquè no ens en refiem del tren). Doncs avui, una vegada arribats a Gavà ens han tingut perdent el temps al voltant de 30 minuts més uns 12 minuts més aturats dins de l'autocar. Esperant no sé què, com si tot haguéssim d'anar juntets.

Després el nostre xofer -ell no en té la culpa- no sabia anar cap a la plaça d'Espanya i una mica més i apareixem a les Llars Mundet, sort que li hem dit 'Mariano, a la dreta'. Desconec si entrar pel port i després pujar per Paral·lel per fer la volta a plaça Espanya per acabar entrant per el carrer Lleida és la millor alternativa. Jo com a antic veí del Poble-sec crec que si hem d'entrar pel port seria més adient fer-nos girar per anar per el carrer de l'Exposició. Així ens estalviaríem semàfors i sobretot trànsit, en haver de voltar tota la plaça Espanya per tornar enrere. En fi, crec que com a primer dia la cosa ha anat una mica lenta. Tot i que han tingut dissabte i diumenge per pensar-s'ho.

Elisenda Almirall Fuster

He sortit a les 6.30 de l'estació de Vilanova i la Geltrú. A Gavà, com estava previst, hem baixat i, com mercaderies, ens han portat cap als autobusos. Quan hem pujat un home (un passatger ja que els d'informació no ho sabien) m'ha dit que no parava a Sants, sinó a la plaça d'Espanya. Després d'anar quasi caminant per la carretera, arribem allà i l'autobús comença a fer el tomb, fent com una espècie de ruta turística, per parar on els havien dit. Corrents vaig a buscar el metro i corrents també cap a Sants a buscar el tren que em portaria fins la UAB. He arribat a classe a les 9 i la classe ja feia mitja hora que havia començat.

La tornada no ha estat millor. Els trens que surten des de Cerdanyola Universitat només van fins a Sant Andreu Arenal. Des d'allà et diuen que surtis a buscar el metro, on et separen uns 20 minuts fins a arribar a Plaça Espanya. Després de pujar i baixar escales (i corrent per no perdre el bus) et fan anar fins a baix les escales de Montjuïc i altre cop a fer el recorregut invers.

Tinc clar que no arribaré cap dia a l'hora a classe. Tinc clar que tinc pagat una targeta trimestral que em va costar 152,50 euros (i això que només m'hi entra la Renfe). Tinc clar que això és una vergonya, ningú es mobilitza i els que manen es riuen de nosaltres i no ho arreglen. Jo només vull anar a estudiar i tornar a casa.

Marina Ramos Solé

Visc a Barcelona, però tinc la meva família i amics a Torredembarra, per la qual cosa gairebé cada cap de setmana viatjo amb tren. Aquest moment és de bon tros el més temut de tota la setmana. Tot i no agafar el tren diàriament, la meva col·lecció d'historietes i anècdotes lligades als retards és increïble. Des de trens que s'anuncien amb final de trajecte a Sant Vicenç i misteriosament acaben a Vilanova sense cap explicació, passant per informadors que et demanin que tornis a passar en vuit horetes per l'estació per tal que et retornin els diners del bitllet.

Aquest dissabte vaig haver d'agafar dos metros, un autobús, i tres trens per poder arribar a Torredembarra des de l'estació del Clot-Aragó. Tres hores i mitja. L'actitud dels passatgers, davant la meva sorpresa, es va caracteritzar per la més absoluta resignació i passivitat. Es nota que ja estem acostumats i tenim assumit aquest tracte. Subscric tot el que ja ha dit molta gent quant al retorn de l'import del bitllet en el cas d'abonaments, tota una aventura afegida.


Més opinions

Envia la teva opinió