Els manifestants van ocupar durant tot el dia l'estació de l'AVE a Girona (Reuters)
Els manifestants en el tall de l'estació de l'AVE a Girona el 8N (Reuters)
Girona

Les vies de l'AVE a Girona, tallades tot el dia arran de la vaga general

Els manifestants han decidit en assemblea acabar la protesta a les deu de la nit, quan passa l'últim tren

RedaccióActualitzat

Els manifestants que han tallat el trànsit ferroviari a l'estació de l'AVE de Girona han abandonat la instal·lació després d'ocupar-la prop de 14 hores. Era una acció emmarcada en la jornada de vaga convocada aquest dimecres a Catalunya. Aquesta mobilització, com ha passat al migdia, s'ha vist reforçada després de la concentració de les sis de la tarda davant de l'ajuntament de la capital gironina. Els concentrats han decidit acabar l'acte de protesta a l'estació de l'AVE a les deu de la nit, quan passa l'últim tren.

 

 

Aquest matí, un grup de manifestants ha aconseguit superar els cordons policials dels Mossos i de la Policia Nacional i han baixat a les vies per impedir la circulació de trens amb motiu de la vaga convocada aquest 8N Ha passat al voltant de les 8 del matí, després que els manifestants s'hagin encarat amb la policia que els impedia el pas.

 

 

 

Poc després de les 11 han arribat reforços de la Policia Nacional. Els manifestants, però, han continuat a les vies.

 

 

Cap a la una del migdia, bona part de les persones que han participat a la concentració davant de la delegació de la Generalitat a Girona en el marc de les mobilitzacions en protesta per l'aplicació de l'article 155 i l'empresonament dels consellers del govern han anat cap a l'estació de l'AVE per afegir-se als concentrats a les vies:

 


Un cop l'estació ha quedat plena de gom a gom les furgonetes de policies antiavalots han marxat. Els manifestants s'han disposat a passar força hores a les vies:

 

 

 

 

 

Centenars de persones s'han quedat a les vies. A primera hora de la tarda, alguns manifestants han portat arròs i estofat per als concentrats, que han mantingut l'ocupació en un ambient festiu.

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut