Bilbao

Les víctimes denuncien la impunitat de què gaudeix ETA i asseguren que la justícia no està al costat de les víctimes

RedaccióActualitzat

Humiliant i vergonyós. Així han qualificat l'Associació de Víctimes del Terrorisme i Dignitat i Justícia l'acte d'expresos d'ETA celebrat a Durango, que en la seva opinió suposa donar impunitat a la banda terrorista.

La presidenta de l'AVT, Ángeles Pedraza, creu que avui han guanyat els terroristes i que s'han llançat 30 anys per la borda, afirmant que per arribar a això ja se'ls podia donar temps enrere. També ha dit que en qüestions de llei la balança està al costat dels terroristes, que aconsegueixen tot el que volen. Ha afegit que "s'hauran de prendre altres iniciatives ja que la justícia no està al costat de les víctimes" i ha sentenciat que "a Espanya no es compleix la llei, no hi ha justícia".

Pedraza ha parlat d'indecència, humiliació, ràbia i impotència i creu que aquest any serà molt pitjor que l'anterior i que "comença de nou la tragèdia de les víctimes". Veu l'acte com la vergonya més gran que ha tingut lloc a Espanya i que això els converteix en la riota del país i d'Europa.

Per la seva banda, el president de Dignitat i Justícia, Daniel Portero, qualifica l'acte de "comunicat d'ETA permès per l'Audiència Nacional", una realitat que considera molt greu i que suposa que la impunitat d'ETA és absoluta.

Portero creu que s'hauria d'haver prohibit l'acte perquè és "veure com es riuen a la cara de les víctimes persones que sumen més de 300 assassinats". Persones que, ressalta, mai han demanat perdó ni han col·laborat amb la justícia.

Anar al contingut