Maite Pagazaurtundua en una imatge d'arxiu
Maite Pagazaurtundua, presidenta de la Fundació de Víctimes del Terrorisme
Madrid

Les víctimes del terrorisme no es creuen el comunicat d'ETA

Les víctimes d'ETA no es creuen l'alto el foc que ha anunciat la banda. L'Associació de Víctimes del Terrorisme considera que aquesta declaració d'alto el foc és igual d'enganyosa que la que va fer la banda el 2006 i que va ser anterior a l'atemptat de la T4 de Barajas, en què van morir dues persones. Per la seva banda, la Fundació de Víctimes del Terrorisme afirma que el que ha de fer ETA és desaparèixer, mentre que l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions terroristes qualifica la declaració de "burla" i alerta d'una nova "treva parany".

Actualitzat
L'Associació de Víctimes del Terrorisme creu que l'alto el foc d'ETA és una maniobra per poder tornar a les institucions democràtiques sota unes noves sigles. L'AVT està convençuda que aquesta declaració és igual d'enganyosa que la que va fer la banda el 2006 i que va ser anterior a l'atemptat de la T4 de Barajas, en què van morir dues persones.

Per tot plegat, aquesta associació no dóna cap credibilitat al comunicat d'ETA i exigeix al govern espanyol i als partits polítics que no acceptin el que consideren un engany de la banda per recuperar la presència pública i política.

La Fundació tampoc no s'ho creu

La presidenta de la Fundació de Víctimes del Terrorisme, Maite Pagazaurtundua, ha declarat que l'anunci d'ETA "no mereix cap comentari perquè l'organització terrorista el que ha de fer és desaparèixer".

Segons Pagazaurtundua, "ETA el que ha de fer és condemnar tota la història de terror i desaparèixer, tal com es diu en el Document de la Justícia subscrit per la pràctica totalitat dels col·lectius, associacions i fundacions de víctimes del terrorisme el 23 de novembre passat".

L'ACVOT parla de "burla"

En la mateixa línia, el president de l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes, José Vargas, ha qualificat de "burla" la declaració d'alto el foc i creu que la banda només busca "tranquil·litat i temps per rearmar-se".

Vargas ha assegurat que l'anunci d'aquest dilluns només seria creïble si fos un "alto el foc definitiu" que comportés l'abandonament de les armes i la consegüent dissolució del grup terrorista.

A part de la manca de credibilitat de l'anunci, el president d'ACVOT també lamenta que el comunicat no faci referència a les víctimes d'ETA "per tots els danys soferts".

Per tot això, Vargas ha aconsellat el govern espanyol que es prengui l'anunci, que ha qualificat de "cants de sirena d'aquesta banda d'assassins", amb "cautela i paciència".

Alhora, des del lloc web de l'ACVOT, l'associació ha fet públic un comunicat en què alerta d'una nova "treva parany", manifesta el seu "suport als cossos i les forces de seguretat de l'Estat i autonòmics en la lluita antiterrorista" i sol·licita a tots els partits polítics que actuïn "de forma unitària sense concessions" per aconseguir la desarticulació d'ETA.

Anar al contingut