Maria del Mar Blanco, Xavier García Albiol, José Vargas, Inés Arrimadas
Albiol i Arrimadas, al costat dels representants de les víctimes del terrorisme
Barcelona

Les víctimes del terrorisme afirmen que avui és "un dia molt trist i indignant"

Inés Arrimadas i Xavier García Albiol s'han reunit amb els representants de les associacions de víctimes del terrorisme per fer-los costat i expressar així el seu rebuig a la presència d'Otegi a la cambra catalana

RedaccióActualitzat

Les associacions de víctimes del terrorisme consideren que avui és "un dia molt trist", amb la visita d'Arnaldo Otegi al Parlament de Catalunya. Els presidents de l'Associació de Victimes del Terrorisme (AVT), Maria del Mar Blanco, i de l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes, José Vargas, s'han mostrat "indignats" per la presència del líder abertzale al Parlament. A la mateixa hora que Otegi feia aquesta visita, Blanco i Vargas es reunien també a la cambra amb Inés Arrimadas i Xavier García Albiol. La presidenta de l'AVT es feia aquestes preguntes després de la trobada amb els líders a Catalunya del PP i de C'S:

"Quin és el sentit de rebre en una institució democràtica com és el Parlament a una persona que es nega a condemnar cadascun dels atemptats terroristes? Per què se li dóna veu a una persona que es nega a condemnar els atemptats i, en canvi, no son capaços de rebre i d'estar amb les víctimes del terrorisme?

Des de l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes, el seu màxim responsable feia aquesta reflexió en clau catalana:

"Per a les víctimes de Catalunya, avui és un dia molt trist i és un dia indignant que la casa democràtica de tots els catalans, com és el Parlament català, rebi una persona que ha estat condemnada i que, a més, és representant dels assassins etarres. Això és una indignitat i una falta total d'empatia amb tots els que han patit el terrorisme"

El PP i C's han volgut fer costat als familiars dels morts per ETA, demostrant d'aquesta manera el seu rebuig a la presència del líder abertzale en el Parlament català. Carme Forcadell, que s'entrevista aquesta tarda amb Otegi, es reunirà dilluns amb representants de les víctimes del terrorisme, enmig de fortes crítiques dels populars i de C's, que l'acusen de no ser la presidenta de tots.

Inés Arrimadas ha dit que "mentre uns es reuneixen amb el senyor Otegi, nosaltres avui, com sempre farem i sempre hem fet, estem reunits amb les víctimes del terrorisme". I Xavier García Albiol ha assenyalat: "Ens sentim avergonyits que un dia com avui, el Parlament de Catalunya hagi rebut amb els honors una persona que ha estat condemnada per ser de l'organització de la banda terrorista ETA."

García Albiol ha retret als socialistes que no hagin estat presents a la reunió: "Lamentar, i ho deixo aquí, l'absència d'uns que són molt importants, el PSC. El PSC hauria d'haver estat avui aquí, hauria d'haver estat avui al costat de les víctimes del terrorisme"

Anar al contingut