Homenatge a les víctimes de l'accident a l'estació Platja de Castelldefels
Homenatge a les víctimes de l'accident a l'estació Platja de Castelldefels
Castelldefels

Les víctimes de l'atropellament de Castelldefels recorreran a la via administrativa

Dotze persones van morir i disset més van quedar ferides en ser envestides per un tren quan travessaven les vies, la nit de Sant Joan de fa cinc anys

Actualitzat

Amb una missa i una ofrena, les víctimes i els familiars dels morts en l'atropellament a l'estació de tren de Castelldefels la nit de Sant Joan de 2010 han recordat la tragèdia de fa cinc anys. Dotze persones van morir i 17 més van quedar ferides en ser envestides per un tren quan travessaven les vies.

Cinc anys més tard, els familiars volen reobrir el cas per la via civil, després que la querella per la via penal contra Renfe i Adif es va arxivar el 2014, en concloure que no hi va haver delicte. Els familiars busquen responsabilitats i insisteixen que les víctimes van travessar les vies perquè no van trobar cap pas alternatiu.

A més, les famílies han lamentat la "mala imatge" que s'ha donat dels passatgers, "dels quals s'ha dit que anaven borratxos o que viatjaven sense bitllet". L'advocada de les famílies d'onze dels morts ha denunciat "apatia i rebuig" cap a les víctimes i ha assegurat que els supervivents són "persones que estan molt afectades i amb grans seqüeles".

Anar al contingut