Barcelona

Les vendes de pisos tornen a créixer tres anys després de l'esclat de la bombolla

Una de freda i una de calenta en el món de l'habitatge. El 2009 confirma l'esclat de la bombolla immobiliària amb una xifra de vendes en mínims històrics, però tanca l'any amb un repunt. L'últim trimestre del 2009 es van vendre més pisos que en el mateix període de l'any anterior. Concretament un 4,1% més. Feia tres anys que no es registrava una xifra positiva en aquesta sentit. Des del 2006, quan es va començar a desinflar la bombolla, les vendes de pisos registraven caiguda rere caiguda. El 2009 en global no ha estat una excepció: en conjunt, un 18%.

Actualitzat
Les xifres del mercat de l'habitatge continuen sent negatives. Durant el 2009, es van vendre un 18% menys de cases i pisos que el 2008. És el tercer any consecutiu que la venda d'habitatges cau a l'Estat però el Ministeri d'Habitatge vol subratllar una dada de cara a l'optimisme: els pisos es tornen a vendre.

Per primera vegada des de finals del 2006, han augmentat les vendes d'habitatges a l'estat espanyol. Concretament, en l'últim trimestre del 2009, es van vendre 130.572 cases i pisos, el que representa un increment del 4,1% respecte al mateix trimestre de l'any anterior. La xifra encara es fa més exagerada si la comparem amb el tercer trimestre del 2009. En aquest cas l'increment és d'un 21%.

Del total de pisos venuts en aquest últim període, 68.294 van ser de segona mà i 62.278 d'obra nova. Això també és una novetat ja que per primer cop en els últims nou mesos, la venda d'habitatges usats supera els nous.

A Catalunya, la venda de pisos va recular un 8,7% durant el 2009. De fet, només Madrid ha registrat un increment en aquesta any: un 2% més de vendes.
Anar al contingut