Cotxes exposats en un concessionari
Cotxes exposats en un concessionari
Madrid

Les vendes de cotxes marquen un nou mínim i s'enfonsen un 37% al setembre

Aquest mes s'han matriculat 35.146 automòbils. En els primers nou mesos de l'any s'han venut 555.362 turismes i tot terrenys, que es tradueix en una reducció de l'11% en comparació del mateix període de l'exercici anterior.

RedaccióActualitzat
Les matriculacions de cotxes a tot l'Estat han tingut una forta caiguda durant el mes de setembre. La caiguda ha estat del 36,8% respecte al mateix període de l'any passat i s'esdevé en el pitjor mes del mercat automobilístic espanyol. I és que només s'han matriculat 35.146 automòbils, respecte als 55.572 que es van comercialitzar en el mateix període de 2011, segons dades de les associacions de fabricants (Anfac) i venedors (Ganvam).

La reducció de les vendes durant l'últim mes se suma a la caiguda que s'arrossega des de gener. En els primers nou mesos de l'any s'han venut una mica més de mig milió de turismes i tot terrenys. En concret, 555.362 unitats, que es tradueix en una reducció de l'11% en comparació del mateix període de l'exercici anterior.

Les dades de matriculacions de setembre es coneixen coincidint amb l'entrada en vigor del pla PIVE d'ajudes a la compra de cotxes, que, segons Anfac i Ganvam, permetrà a l'Estat recaptar tres euros per cada euro invertit. El programa té 75 milions d'euros de pressupost.
Anar al contingut