Vehicles arribant aquesta nit a Kirkuk (Reuters)
Vehicles arribant aquesta nit a Kirkuk (Reuters)
Kirkuk

Les tropes iraquianes comencen a ocupar la zona de Kirkuk, al Kurdistan

RedaccióActualitzat

Les tropes iraquianes han començat a ocupar aquesta matinada la zona de Kirkuk, al Kurdistan, després del referèndum independentista de la regió. Un cop acabat el termini per obrir la via del diàleg sense haver arribat a cap acord, la televisió estatal ha anunciat que l'exèrcit, complint ordres del primer ministre Haider al-Abadi, ha aconseguit dominar àmplies zones de Kirkuk sense trobar resistència de les forces peixmergues.

Les forces de seguretat locals han informat, per la seva banda, dels primers ferits. Tot i que la capital del Kurdistan iraquià és Irbil, Kirkuk és la zona rica en petroli. Bagdad acusa el govern kurd d'haver portat a la regió combatents del PKK i ho interpreta com una declaració de guerra, però els dirigents kurds ho neguen. Des de fonts pròximes al president kurd, Masud Barzani, s'assenyala que en els combats de les últimes hores les tropes del règim no han pres cap posició i que només s'havia ordenat a les forces peixmergues abandonar aquests punts.

Mentrestant, el Departament d'Estat dels Estats Units diu que està monitoritzant la situació, que està molt preocupat i reclama que baixi la tensió del conflicte.

Anar al contingut