Mapa de la zona on s'ha estavellat l'helicòpter.
Mapa de la zona on s'ha estavellat l'helicòpter.
Kabul

Les tropes de la coalició pateixen l'incident més greu a l'Afganistan en deu anys de conflicte

Un atac dels talibans ha aconseguit abatre un helicòpter de l'OTAN amb una quarantena de soldats a bord. En l'accident hauria mort la majoria de la tripulació, segons fonts militars. Trenta dels militars de les tropes aliades que han mort són de nacionalitat nord-americana -si bé al principi s'ha assegurat que n'eren 31-, i set són afganesos. També ha perdut la vida un civil que feia d'intèrpret. Aquest ha estat l'atac més mortífer contra les forces dels Estats Units a l'Afganistan des de l'inici de les operacions l'any 2001.

Actualitzat
L'accident ha tingut lloc a la província de Wardak, a l'oest de Kabul. En aquell moment, la coalició de l'OTAN portava a terme una operació contra els talibans. De fet, un portaveu talibà ha assegurat que han abatut l'aparell. L'Aliança Atlàntica, per la seva banda, està investigant els fets.

La xifra de víctimes dels bombardejos de l'OTAN ha convertit els primers sis mesos del 2011 en el període més mortífer entre els civils des que va començar la guerra, fa 10 anys.

Obama: "És un recordatori dels sacrificis que fan els nostres soldats"

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha lamentat aquest dissabte la pèrdua dels 30 soldats nord-americans i els set afganesos, però ha assegurat que el seu país continuarà lluitant per la seguretat nacional.

"La seva mort és un recordatori dels sacrificis extraordinaris que assumeixen els nostres homes i dones de l'exèrcit i les seves famílies", ha expressat Obama en un comunicat emès per la Casa Blanca.
Anar al contingut