Lleida

Les tempestes deixen fins a 15.000 hectàrees de fruita feta malbé en un estiu que plou sobre mullat

Fins dilluns no se sabran les xifres oficials, tot i que les pèrdues superaran els 60 milions d'euros

RedaccióActualitzat

El director General d'Agricultura, representats dels sindicats agraris i els alcaldes de 19 municipis lleidatans s'han reunit d'urgència, per valorar els danys que les tempestes de la matinada han causat als camps de fruiters.

Tècnics de la conselleria encara avaluen les hectàrees danyades a finques del Segrià, el Pla d'Urgell i les Garrigues. Dilluns podran donar les xifres oficials de les tones de fruita que s'han perdut per l'aigua, el vent i la pedra.

Per ara s'estimen entre les 8.000 i les 15.000 hectàrees. Segons les finques, hi hauria una afectació del 30 al 100%. A escala econòmica, es parla que les pèrdues superaran els 60 milions d'euros.

 

Les collites més perjudicades són les de fruita de pinyol i de llavor, sobretot, de préssec, nectarina i pera, i també les de blat de moro.

Al juny ja van caure fortes pedregades sobre els camps d'arbres fruiters de Lleida, cosa que va suposar pèrdues importants.

La Generalitat s'ha compromès a accelerar els tràmits perquè les asseguradores facin, dilluns mateix, els peritatges dels danys de la tempesta als conreus de la demarcació de Lleida. Es prioritzaran aquelles explotacions on s'havia de començar la collita.

Si l'episodi té cap aspecte positiu és que l'oferta de fruita en el mercat disminuirà i això ajudarà a fer repuntar els preus.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut