Imatges de l'interior del pesquer rus enfonsat davanta la costa de Gran Canària
Imatges de l'interior del pesquer rus enfonsat davanta la costa de Gran Canària
Gran Canària

Les taques de fuel del pesquer rus enfonsat arriben a les platges de Gran Canària

Ja s'han retirat uns 120 quilos de combustible de les platges del sud-est de Gran Canària i els pescadors alerten de grans taques de fuel que els corrents marítims i els forts vents empenyen cap a la costa

RedaccióActualitzat

El ministeri de Foment s'ha compromès a netejar totes les taques de fuel que apareguin a la superfície i que s'aproximin fins a la costa sud de Gran Canària. Fins ara s'han retirat uns 120 quilos de combustible a la platja de Veneguera i també s'ha trobat fuel a platges de municipis de Tasarte i Tasartico.

Encara no s'han adoptat restriccions a l'accés a les platges canàries ni a l'activitat pesquera a la zona com a conseqüència de l'enfonsament del pesquer rus "Oleg Naydenov". Però el sector turístic, el de la pesca i els ecologistes alerten de l'aparició dijous de masses llefiscoses de grans dimensions a només 4 quilòmetres de la costa.

Els corrents marins i els forts vents mouen les taques de fuel a gran velocitat i dificulten la feina dels equips de neteja. El dispositiu de vigilància sobre la costa inclou tres vaixells i dues embarcacions Salvamar, a més de mitjans aeris que rastregen la costa a la recerca de taques de combustible.

Pescadors i ecologistes es queixen de l'escassa informació que reben del Ministeri de Foment, que coordina les feines de neteja. Segons l'empresa Tracsa, a qui s'ha contractat per netejar les taques de combustible procedents del pesquer rus, les feines de neteja s'han de centrar a les zones de platja perquè l'onatge ja neteja les zones de penya-segats i la retirada manual és la millor forma de fer-ho.

Anar al contingut