Equip femení (@atletismoRFEA)
Atletisme

Les seleccions masculina i femenina d'atletisme pugen al podi per equips a la Copa d'Europa de Marató

Javi Guerra es queda a les portes del podi en categoria individual per 13 segons

La marató femenina dels campionats d'Europa ha començat a les 9.05 a la Breitscheidplatz, on dissabte hi va haver una alerta de seguretat que va endarrerir la sortida de la prova femenina de 20 km marxa.

Aquest diumenge, un grup de 56 maratonianes, entre les quals hi havia les espanyoles Trihas Gebre, Marta Galimany, Azucena Díaz, Elena Loyo i Clara Simal, ha sortit per recórrer els 42.195 metres per un circuit de 10 quilòmetres que ha passat per la Porta de Brandenburg, el Reichstag i la Columna de la Victòria.

El termòmetre marcava 19 graus a la sortida i la humitat ambiental arribava al 49%.

L'antiga marxadora bielorussa Volha Mazuronak ha aconseguit la medalla d'or amb un temps de 2h26:22, i ha derrotat a l'esprint per sis segons la debutant francesa Clemence Calvin.

La txeca Eva Vrabcova-Nyvltova ha arribat tercera a la meta amb un registre de 2h26:31, rècord nacional.

La donostiarra d'origen etíop Trihas Gebre ha sigut la millor espanyola, novena amb 2h32:13, la seva millor marca personal.

L'equip espanyol femení ha aconseguit la medalla de bronze de la Copa d'Europa de marató que s'ha disputat simultàniament amb la carrera individual amb un temps de 7:44:06, per darrere de Bielorússia (7:21:54) i Itàlia (7:32:46).

Trihas Gebre, amb 2h32:13, seguida de la madrilenya Azucena Díaz, tretzena, amb 2:34:00, i d'Elena Loyo, vint-i-tresena, amb 2:37:54, han sigut les tres que han puntuat.

La catalana de FC Barcelona Marta Galimany ha quedat vint-i-quatrena, amb 2:38:25.

Es tracta de la novena medalla per a Espanya als Europeus de Berlín.

A les 10.00 es donava el tret de sortida a l'anomenada Milla d'Europa, la marató masculina, amb 66 corredors entre els quals hi havia Javi Guerra, Jesús España (que es retira), Camilo Santiago, Pedro Nimo i Iraitz Arróspide.

Koen Naert, un belga de 28 anys sense pedigrí a l'elit mundial, s'ha proclamat campió d'Europa de marató amb un atac als cinc últims quilòmetres que l'ha conduït a la meta amb un temps de 2:09:51, rècord dels campionats.

El suís d'origen eritreu Abraham Tadesse, campió d'Europa de mitja marató el 2016, ha arribat segon, amb 2:11:24, seguit de l'italià Yassine Rachik (2:12:09).

El segovià Javi Guerra ha tornat a ser el millor espanyol, com fa quadre anys a Zuric, i es va quedar a les portes del podi amb 2h12:22, i Jesús España va penjar les sabatilles amb un sisè lloc amb 2:12:58. Camilo Santiago, va arribar en setzena posició.

Javi Guerra, Jesús España i Camilo Santiago han donat la desena medalla en sumar la plata per equips amb un temps acumulat de 6:42:43, només millorat pels italians (6:40:48). Àustria ha completat el podi per equips, amb 6:49:29.