Moscou

Les restes de poloni detectades als llocs on va estar Lugovoi el podrien relacionar amb la mort de Litvinenko

Avui enterren a Londres l'exespia rus, Aleksandr Litvinenko, mort enverinat fa 15 dies en un hospital de la capital britànica. Mentrestant, agents de Scotland Yard continuen la investigació. Ara tenen l'ull posat sobre un home, Andrei Lugovoi. També és exespia rus i creuen que podria estar relacionat amb la mort de Litvinenko perquè s'han trobat restes del famós poloni-210 a tot arreu on ell va estar.

Actualitzat

Agents de la policia britànica entrevistaran avui en un hospital de Moscou Andrei Lugovoi, exespia transformat en empresari sobre el qual pesen serioses sospites que el relacionen amb la mort del seu antic col·lega Aleksandr Litvinenko. La clau són els rastres de poloni-210, la substància radioactiva que va matar el dissident, i que s'han trobat en diversos llocs.

El primer, a l'avió 767 de British Airways amb què Lugovoi va volar de Moscou a Londres. Després, als hotels on es va estar, a la capital britànica, entre ells el Millenium, on l'1 de novembre va prendre un te amb Litvinenko. Lugovoi va anar a veure un partit del CSK de Moscou a l'estadi de l'Arsenal, on també s'han trobat petites quantitats de radioactivitat. I, finalment, se n'han detectat a l'avió de tornada del dia 3 Londres-Moscou i a l'ambaixada britànica, on va declarar fa una setmana.

En resum, s'ha trobat radioactivitat en tots els llocs per on ha passat Lugovoi. Ell nega qualsevol implicació en el cas, assegura que és víctima d'un complot i que només parlava de negocis amb Litvinenko. Oficialment, Scotland Yard reitera que no han arribat a cap conclusió sobre els autors de l'assassinat, els motius ni el mètode exacte. Reconeixen que tot i que se sospiti de Lugovoi, ell només seria un part del trencaclosques, falta saber per a qui hauria treballat i com s'hauria obtingut el poloni-210.

I, de fet, encara que Scotland Yard identifiqués algun culpable s'ignora fins a on podria arribar. Primer, per la crisi diplomàtica que podria provocar amb Rússia i després perquè Moscou ja ha deixat clar que no extradeix cap ciutadà perquè sigui jutjat a un altre país.

Anar al contingut