Les restes de l'huracà "Patricia" amenacen el sud d'Estats Units

Alberto AlcántaraActualitzat

L'estat nord-americà de Texas viu uns dies de fortes pluges. Les precipitacions han abastat gairebé tot el territori, i han assolit alguns pics de fins a 500 mm en dos dies. Diverses parts del territori estan inundades.

Un dels incidents provocats per les pluges va ser el descarrilament d'un tren de càrrega al comtat de Navarro, a uns 90 quilòmetres al sud de Dallas. Els danys causats a les vies van fer tombar la locomotora i alguns vagons. Els dos operaris del tren van sortir nedant, sans i estalvis, segons el portaveu de la companyia Union Pacific.

Pendents de les restes de "Patricia"

La situació meteorològica al sud del país ha de complicar-se amb l'arribada del que queda de l'huracà "Patricia". Els restes del sistema tropical més intens de la història es reactivaran al golf de Mèxic, i confluiran amb el front responsable de les últimes pluges a Texas. Tot plegat serà alimentat per un solc d'aire fred en altura, com mostra el mapa de 500 hPa previst per diumenge a migdia.

Aquesta situació afavorirà noves pluges, amb uns mapes que mostren pics de fins a 7 polsades, uns 180 mm, en 24 hores. Com es veu, la precipitació tendirà a avançar de Texas cap a Louisiana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut