Barcelona

Les rebaixes tanquen amb una facturació d'uns 1.000 milions d'euros i un creixement d'entre el 5 i el 8% respecte a l'any passat

Aquest 31 d'agost acaba el període de rebaixes d'estiu, que va començar el passat 1 de juliol. Els petits i mitjans botiguers, agrupats a la Confederació de Comerç de Catalunya, les valoren positivament. Segons la Confederació de Comerç de Catalunya, el comerç català ha facturat prop de 1.000 milions d'euros, amb un creixement d'entre el 5 i el 8% respecte a l'any passat. Amb tot, es calcula que es va vendre la meitat de tots els productes rebaixats en els primers quinze dies de juliol. D'altra banda, la Confederació de Comerç vol reduir el nombre de festius que poden obrir les botigues durant l'any, i passar dels vuit actuals a només sis.

Actualitzat

Els comerços despengen aquest dijous els rètols de "Rebaixes", després de dos mesos de descomptes. Coincidint amb el dia que acaba el període de rebaixes, els petits i mitjans botiguers n'han fet balanç. Consideren que ha estat una bona temporada, ja que les vendes han augmentat entre un 5 i un 8% respecte a les rebaixes de l'estiu passat, i això ha suposat una facturació d'uns 1.000 milions d'euros.

El secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya, Miquel Àngel Fraile, ha explicat que, com que durant el mes de juny no va fer gaire calor i les rebaixes van començar amb molt estoc de productes, la majoria de les vendes es van fer especialment durant la primera quinzena de juliol.

Tot i l'èxit de vendes durant les rebaixes, Fraile ha advertit que l'actual sobresaturació de productes a bon preu que hi ha durant tot l'any perjudica els botiguers. A més, la Confederació de Comerç de Catalunya vol reduir el nombre de festius que poden obrir les botigues durant l'any, i passar dels vuit actuals a només sis.

Malgrat que encara no es disposa de les dades definitives, l'ANGED, l'associació que representa les grans superfícies comercials, creu que s'hauran complert les previsions i que les vendes en temporada de rebaixes s'han incrementat també al voltant del 8%.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut