Barcelona

Les reaccions a la resolució del Suprem: entre la indignació i la satisfacció

RedaccióActualitzat

La decisió del magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena de mantenir la presó incondicional i sense fiança per a Junqueras, Forn, Sànchez i Cuixart i dictar presó eludible amb fiança per als altres consellers cessats ha provocat opinions variades.

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha dit que el fet de no deixar en llibertat Junqueras és un intent de guanyar les eleccions sense adversaris polítics. Per això demanaran a organismes internacionals que supervisin el procés electoral:

"Junqueras és a la presó perquè li tenen por. Avui és a la presó perquè saben que és el millor candidat pel futur d'aquest país. Avui l'Oriol Junqueras és a la presó perquè saben que ERC és la garantia. Avui l'empresonament sense judici de Junqueras és un intent molt clar de guanyar aquestes eleccions sense adversaris polítics."

També des d'ERC, Gabriel Rufián, ha dit textualment que el "feixisme mai dorm". Junts per Catalunya ha manifestat que treballaran "incansablement" fins que tornin a casa.

En la mateixa línia s'ha pronunciat la presidenta del Parlament de Catalunya i membre de la llista d'ERC pel 21D, Carme Forcadell:

Dels membres del govern cessat que són a Bèlgica, n'han parlat Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí:




Inés Arrimadas, de Ciutadans, només ha respost que ella i el seu partit respecten les decisions judicials.

"Respecte a les decisions judicials. Som respectuosos amb la separació de poders, ens agrada que els jutges puguin treballar sense ingerències polítiques."

El líder de la formació taronja, Albert Rivera, ha assegurat que "a diferència dels separatistes" respecten les decisions judicials:

Pel PSC, Miquel Iceta ha lamentat que el jutge no hagi deixat en llibertat Junqueras, Forn i els Jordis.

"És una mala notícia perquè no produeix el resultat que jo havia desitjat i que molts havíem desitjat. Me n'alegro pels membres del govern que a partir d'ara deixaran d'estar a presó, però considero que s'hauria hagut d'estendre aquesta mesura al conjunt de membres del govern i també a Jordi Sànchez i a Jordi Cuixart."

Pel líder de CatComú, Xavier Domènech, és "absolutament injust" mantenir els empresonaments.

 

En la mateixa línia s'ha pronunciat el líder de CSQEP, Lluís Rabell, que ha assegurat que la decisió "complica una sortida política al conflicte".

 

El líder del PPC, Xavier García Albiol, ha defensat la decisió del Suprem.

Poc després, el PPC ha assegurat que no creu que la decisió de deixar Junqueras a la presó condicioni més la campanya.

 

L'exlíder de Podem Albano Dante Fachin també ha dit que els Jordis "han despertat el feixisme", en clara referència a les paraules d'aquest diumenge de Pablo Iglesias:

L'ANC denuncia "l'arbitrarietat de la polititzada justícia espanyola"

L'Assemblea assegura que "l'Estat no és conscient de la força del poble català". En aquest sentit, fa una crida a votar el 21D.

La germana de Jordi Cuixart ha dit que no hi ha paraules "per descriure tant dolor".

 

Des de l'Associació de Municipis per la Independència han celebrat la posada en llibertat dels sis consellers, però han lamentat la decisió respecte a Junqueras, Forn i els Jordis. Súmate ha lamentat que encara hi hagi qui "s'ompli la boca" parlant de justícia, democràcia i estat de dret.
ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155Govern empresonat
Anar al contingut