Les quatre opcions del Banc Popular per solucionar el seu futur

Una acció del Banc Popular val avui la meitat que fa una setmana i continua a la baixa

Anna FarreroActualitzat

El Banc Popular busca una solució a contrarellotge pels seus problemes de capital i els pròxims dies seran determinants per al futur de l'entitat. 

El nou equip directiu, que va entrar al febrer, no ha aconseguit remuntar el banc, que està pagant a la borsa aquesta incertesa. Sobretot els últims dies, quan el Popular ha anunciat que allarga el termini per trobar un possible comprador

El càstig és molt fort: en una setmana l'acció del Popular ha perdut la meitat del seu valor, uns 1.500 milions d'euros menys en total, i avui l'acció val uns 31 cèntims
 

Ventall de solucions per al Popular

Si s'opta per un comprador, els que tindrien més força per assumir aquesta quantitat serien Santander i BBVA, tot i que la rescatada Bankia també ha fet explícit el seu interès.

Si això no funciona, el Popular podria tornar a buscar més capital. Això sí, aquest cop només entre grans inversors, els institucionals.

Més enllà hi ha altres escenaris oberts, el d'una intervenció des dels organismes espanyols o el més extrem, que seria estrenar el mecanisme de resolució europeu i abocar el banc a una liquidació.

En funció de la sortida que s'acabi perfilant es marcarà també el futur de grans accionistes, de petits accionistes, de clients amb bons i dels que tenen dipòsits de més de 100.000 euros.

 

El negoci del Popular

A les oficines del Popular, un dels grans negocis, i que és la joia de la corona, és el de les petites i mitjanes empreses. En aquest negoci són el número 1 d'Espanya i és el que envegen tots els altres bancs. Però sembla que no n'hi ha prou per compensar els altres problemes que arrossega l'entitat.

El gran problema és l'immobiliari. Ara el nou equip està tornant a posar preu a tots els pisos, terrenys i promocions que li queden. Això determinarà les noves reserves de diners que s'hauran de fer, són les provisions, que els analistes situen entre els 2.000 i 6.000 milions.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut