Les proves de 6è inclouen Coneixement del Medi Natural per primera vegada

Actualitzat

80.637 alumnes de 6è de Primària de les escoles catalanes han començat les proves de competències bàsiques aquest dimarts. Per primera vegada, els nens s'han examinat de l'assignatura de Coneixement del Medi Natural.

És una competència considerada bàsica, però no clau. La incorporació d'aquesta nova matèria ha comportat que les proves passin a durar de dos a tres dies.

La nova prova es basa en el "coneixement general"

Segons Joan Mateo, president del Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educatiu, la nova prova es basa en el "coneixement general" més que en coneixements associats a matèries que treballen en el medi. També ha explicat que aquesta competència es consolida i que es preveu que se n'afegeixin més.


Mitjançant la prova d'aquesta matèria s'avalua l'habilitat de l'alumnat a partir de coneixements científics, per resoldre problemes, per explicar fenòmens naturals i tecnològics, interpretar dades, comprendre la metodologia científica i analitzar i avaluar aplicacions tecnològiques en contextos específics.
 


2.246 escoles fan les proves simultàniament

Les proves permeten conèixer el nivell escolar dels alumnes i proporcionen informació sobre el sistema educatiu català. Estan formades per cinc exàmens: Llengua Catalana, Llengua Castellana, Llengua Estrangera, Matemàtiques i Coneixement del Medi Natural. Els alumnes de l'Aran hi sumen Llengua Aranesa.

Segons Ensenyament, la prova també té l'objectiu de facilitar el trànsit de l'educació primària a la secundària.
 


Pares i escoles es declaren insubmisos a les proves

Alguns han decidit no fer les proves perquè estan a favor de l'avaluació dels centres, dels alumnes i del sistema educatiu, però no a partir d'uns exàmens que consideren que deixen de banda alguns aspectes crucials.

El sindicat majoritari USTEC els dona suport perquè considera que els resultats revelen més un fracàs social que escolar, ja que les notes més deficients que s'obtenen recauen sobre els sectors socials més desafavorits.

ARXIVAT A:
Educació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut