Osca

Les proves d'ADN inculpen l'únic acusat del crim de Fago

Els metges forenses que han declarat en el judici pel crim de Fago, que ha arribat a la tercera sessió, han explicat que les anàlisis d'ADN han confirmat que algunes de les mostres trobades al cotxe de la víctima eren de Santiago Mainar, l'únic acusat per la mort de l'alcalde, Miguel Grima. També han afirmat que les cataractes de l'acusat no haurien estat cap impediment per cometre l'assassinat i que Grima va morir a l'acte pel tret que li van disparar d'una distància d'entre 5 i 7 metres. El judici quedarà vist per a sentència d'aquí a una setmana.

Actualitzat
En aquesta tercera sessió han declarat 19 persones, entre les quals forenses, metges de l'Institut Nacional de Toxicologia i diversos guàrdies civils. Els agents han assegurat que les proves d'ADN són concloents i molt fiables. "Hi ha 8.000 bilions més de possibilitats que les mostres pertanyin a Miguel Grima i Santiago Mainar que no pas a Miguel Grima i a una altra persona".

Els agents van trobar restes de sang i orgàniques "de perfil net", corresponent a Mainar, a la part superior del volant, al canvi de marxes i al fre de mà. Per tant, no tenen cap dubte que l'acusat va entrar al vehicle de la víctima. I han destacat que el lloc on van matar Grima era l'idoni per una emboscada, motiu pel qual "l'elecció no va ser casual". Entre altres elements, s'ha tingut en compte la cobertura de mòbil, l'amplada de la calçada, la visibilitat, la proximitat d'altres camins i la capacitat de sorpresa.

Els metges, per la seva part, han explicat que les cataractes que té no li haurien impedit disparar, perquè, tot i que no veuen les figures ni els colors ben definits, de nit hi veuen millor, perquè la pupil·la està més dilatada i capta més llum.

Els forenses han confirmat que la víctima va morir a l'acte per un tret que li va provocar ferides cardíaques i que també tenia lesions als pulmons, al fetge, a l'estómac i a la melsa.
Anar al contingut