Londres

Les protestes per l'augment de les taxes universitàries britàniques esquitxen el príncep Carles i Camilla

Les violentes protestes dels estudiants britànics contra l'augment de les taxes universitàries van esquitxar dijous a la nit la casa reial d'aquest país. Alguns dels manifestants van atacar el cotxe del príncep Carles i Camilla Parker-Bowles quan aquests es dirigien al centre de Londres per veure una obra teatral. Les càmeres van captar aquest moment i les imatges ja estan donant la volta al món. El Parlament britànic va aprovar l'augment de les matrícules malgrat les manifestacions dels estudiants, que van acabar amb aldarulls i diversos detinguts.

Actualitzat
El pla de retallades del primer ministre David Cameron va tornar a posar en peu de guerra aquest dijous els estudiants britànics, que protesten per l'encariment de les taxes universitàries que s'inclou en el dràstic ajust impulsat pel nou govern britànic.

Després d'una violenta manifestació, que va acabar amb 22 detinguts, diversos ferits, entre ells deu agents de policia i un fotògraf de l'agència Reuters, i nombroses destrosses de mobiliari urbà, un grup de joves que havia participat en les protestes va atacar el vehicle en què viatjaven el príncep Carles i la seva dona,Camilla.

El turisme amb què anaven cap al centre de Londres per veure una obra de teatre va veure's envoltat de joves que havien participat en les manifestacions estudiantils. En reconèixe'ls, van atacar el cotxe oficial. Van trencar una finestra del vehicle i li van tirar pintura. Ni Carles ni Camilla van resultat ferits. El primer ministre britànic ha condemnat l'incident.

La mesura, aprovada a Westminster


Va ser la quarta manifestació dels estudiants i pretenia condicionar la votació que tenia lloc a l'interior del Parlament, però no va impedir l'aprovació de la reforma, per 323 vots a favor i 310 en contra.

Alguns diputats liberaldemòcrates van votar en contra de les indicacions del seu líder, Nick Clegg, que ha hagut de defensar a contracor un augment de taxes al qual s'oposava abans de formar part del govern.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut